INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FINALA CUPEI ANGLIEI / MAN. CITY - STOKE (AZI, 17:00, SPORTKLUB)

"Cetăţenii" înfruntă "catapulta" în finala Cupei Angliei

Delap aruncă de la margine direct în careul aglomerat de la City - Stoke
Foto: Guliver/GettyImages
Delap aruncă de la margine direct în careul aglomerat de la City - Stoke Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 14 mai 2011 00:00 / Actualizat vineri, 13 mai 2011 21:34

Stoke mizează azi pe aruncările foarte puternice de la margine ale mijlocaşului Delap. În ultimele trei sezoane, echipa lui a marcat 17 goluri din astfel de repuneri

Managerul lui Manchester City, Roberto Mancini, şi-a avertizat deja jucătorii. Stoke City, adversara de azi în finala Cupei Angliei, are o armă cu care nu se pot lăuda nici grei de talia lui Chelsea sau Manchester United: repunerile de la margine. Specialistul echipei, Rory Delap, aruncă atît de tare şi de departe încît auturile bătute de el sînt un real pericol pentru poarta adversă. Nu mai puţin de 17 dintre golurile marcate de Stoke în ultimele trei sezoane au avut la origine astfel de execuţii!

Mijlocaşul în vîrstă de 34 de ani şi-a descoperit talentul în şcoală: "La orele de sport ne întreceam la aruncarea cu suliţa şi eram cel mai bun. O expediam la mile distanţă. Odată, la golf, m-am enervat că nu-mi ieşea o lovitură şi cînd nu m-a văzut nimeni am pus mîna pe minge şi-am aruncat-o chiar lîngă gaură. Toţi în jurul meu au exclamat: "excelentă lovitură!"".

Mai tîrziu, cînd repunerile lui Delap erau deja temute în Premier League, i s-a propus un rol într-un spot publicitar: "Realizatorii mi-au cerut să arunc un tort peste un autobuz supraetajat. A fost floare la ureche".

32 de metri măsoară cele mai lungi auturi marca Delap: nu mai puţin de 485 la număr!

59 de kilometri la oră e viteza cu care aruncă mijlocaşul lui Stoke City de la margine

1.041 de aruncări de la margine a executat Delap în 101meciuri jucate în Premier pentru Stoke


Le-au "furat" hotelul
Stoke a înregistrat deja un eşec în duelul cu Manchester City. Pentru finală, conducerea rezervase un întreg etaj la hotelul Grove, aflat chiar în apropierea stadionului Wembley. Dar ulterior aceasta a fost anulată, pentru că City şi-a pus în mişcare forţa financiară net superioară şi-a rezervat absolut toate camerele disponibile!

Aşteaptă de 35 de ani!
Finala de azi a Cupei Angliei îi oferă lui Manchester City prilejul de a pune capăt unei perioade de 35 de ani fără trofeu cîştigat! Ultimul triumf al "cetăţenilor" într-o competiţie datează tocmai din 1976. Atunci, alb-albaştrii şi-au adjudecat Cupa Ligii Angliei.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează