INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FINALA COPA AMERICA, AZI, 13:00, DIGI1, GSP.RO

Chilienii nu au nicio victorie cu Argentina la Copa America și fac orice ca să bată: "Opriți-l pe Messi cu «Jara»!"

Paraguayenii l-au vînat pe Messi în semifinală, dar nu l-au oprit // Foto: AFP +1   FOTO
Paraguayenii l-au vînat pe Messi în semifinală, dar nu l-au oprit // Foto: AFP

Articol de - Publicat sambata, 04 iulie 2015 00:00

Jara nu joacă, e suspendat după ce l-a molestat pe Cavani în "sferturi". Dar fanii La Roja spun că gestul urît al stoperului e singura cale să-l scoată din joc pe Leo.

Iar revista The Clinic îl amenință pe decarul Barcei cu ET și degetul roșu al lui Jara: "Pregătește-te, Messi!" (foto 2).

Pentru chilieni, nu există altă variantă: "Trebuie să cîștigăm finala". N-au cucerit niciodată Copa America și știu că acum, acasă, susținuți de zeci de mii de fani pătimași la Santiago, e marea lor șansă. Poate unica pentru multă vreme. Și apelează la orice joc psihologic pentru a-și dezechilibra rivalii.

Stoperul Gonzalo Jara nu joacă azi. "Cîinele de pază" al lui Sampaoli a fost suspendat două meciuri după ce i-a băgat degetul în fund lui Cavani, la 1-0 cu Uruguay în "sferturi". Dar suporterii La Roja le cer jucătorilor să repete gestul urît al stoperului: "Opriți-l pe Messi cu «Jara»! Numai așa îl poți deregla".

"Să devorăm monstrul"

Iar The Clinic, o revistă satirică de genul Charlie Hebdo, marșează pe aceeași idee. Și îl amenință pe cvadruplul Balon de Aur cu ET pe copertă. Iar extraterestrul lui Steven Spielberg, nominalizat la Oscar în 1983, are degetul roșu: "Pregătește-te, Messi!".

Nu este unicul atac. Pe o altă pagină, Cecilia Bolocco, singura chiliană Miss Univers (1987), îl mîngîie într-un fotomontaj pe fostul președinte argentinian Carlos Menem. Cu mesajul: "La naiba, Chile. Să mîncăm monstrul!".

"Nu ne-ați bătut niciodată la Copa"

Argentinienii au replicat cu cifre. Toate sînt de partea lor. "Sînteți copiii noștri", le-a transmis cotidianul Ole, reamintindu-le că "pumele" i-au bătut de 57 de ori în 85 de meciuri directe, pierzînd doar în 6 rînduri. Și i-au devorat la Copa America: 19 victorii și 5 egaluri! Nici o înfrîngere!

Pacino: "Vă iubesc"

Celebrul actor american Al Pacino, 75 de ani, e fan al Argentinei datorită iubitei sale, actrița Lucila Sola (născută la Buenos Aires), cu 40 de ani mai tînără. "Hola, muchachos! V-am văzut de mai multe ori. Mă entuziasmați, sînteți jucători extraordinari, e o plăcere să vă privesc. Vă iubesc", le-a transmis Pacino lui Messi și colegilor săi.

Roldan ține cu "pumele"

Columbianul Wilmar Roldan, 35 de ani, arbitru FIFA din 2008, va conduce finala Copei America. Dar presa chiliană susține că acesta ar fi suporter al albiceleștilor. "Pe Facebook, au apărut poze cu el încurajînd Argentina la ultimul Mondial", a scris La Nacion, precizînd totuși că "e posibil să nu fie pagina oficială a lui Roldan". La CM 2014, sud-americanul a avut două meciuri: Mexic - Camerun 1-0 și Coreea de Sud - Algeria 2-4, ambele în grupe. La Copa, a arbitrat deja "pumele", la 2-2 cu Paraguay (gr. B).

"Pitbull" paznic

Sampaoli, selecționerul chilienilor, modifică apărarea pentru a-l bloca pe Messi. O defensivă de 3, ajutată de lateralii-extreme Isla și Beausejour. "Pitbull" Medel va fi stoper stînga: el și Beausejour se vor ocupa de Leo, potrivit cotidianului local La Nacion. În tabăra cealaltă, se așteaptă echipa standard. Garay, absent la semifinală din cauza unei enterocolite, ar trebui să revină. Dacă nu, joacă Demichelis.

"Argentina e acum cea mai bună din lume. Dacă joacă la fel ca la 6-1 cu noi, Chile n-are nici o șansă"
Ramon Diaz, selecționer Paraguay

"Sper ca Messi și Mascherano să nu repete jocul de la Barca. «Masche e inima», iar Leo face totul în atac"
Claudio Bravo, căpitan Chile

"Nu e om în Uruguay care să țină cu Chile în finală. Ar trebui să piardă toate finalele pentru scenariul său murdar"
Diego Godin, căpitan Uruguay

CHILE - ARGENTINA

Azi, finala Copei America
Ora: 23:00; Transmisie TV: Digi 1; Oraș: Santiago; Arbitru: Wilmar Roldan (Columbia)

CHILE: Bravo - F. Silva, Diaz, Medel - Isla, Vidal, Aranguiz, Beausejour - Valdivia - E. Vargas, Alexis.
Antrenor: Jorge Sampaoli

ARGENTINA: Romero - Zabaleta, Garay, Otamendi, Rojo - Biglia, Mascherano, Pastore - Messi, Aguero, Di Maria.
Antrenor: Gerardo Martino

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (1)
10203839225041363
Vasi Mar  •  04 Iulie 2015, 10:54

cred ca va fi MECIUL LUI LEO din toate punctele de vedere4...chilienii vor avea fundasii'accidentati cu fractura de coloana"!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează