INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Chris Wheeler, jurnalist la Daily Mail, le vede mari favorite pe United şi pe City: "Au cele mai bune loturi, cei mai buni manageri şi s-au întărit inteligent"

Articol de - Publicat duminica, 14 august 2016 00:00

Chris Wheeler lucrează de 27 de ani în presa britanică, iar în ultimii 14 a scris numai pentru tabloidul Daily Mail. Ieri, reporterul în vârstă de 46 de ani a debutat în al 10-lea sezon în care relatează despre marile cluburi din nord-vestul Angliei, respectiv Manchester City şi Manchester United.

- Chelsea, Arsenal, Man. United, City, Tottenham. Chris, pe care dintre ele o vezi campioană?
- Cred că bătălia pentru titlu se va da între cluburile din Manchester. Iar cea care are forţa de a le face viaţa grea mi se pare Chelsea.

- Atunci, United sau City?
- Au fost atâtea schimbări la ambele cluburi în această vară că mi se pare dificil să-ţi spun acum, la debutul sezonului, care dintre ele se va impune. Dar cu Guardiola şi Mourinho pe băncile tehnice şi o forţă financiară atât de mare sunt de departe principalele favorite la titlu.

- Arsenal, Tottenham?
- Parcursul lui Arsenal de-a lungul ultimelor două decenii o recomandă pentru un loc în primele patru. Iar Tottenham va fi, cu siguranţă, foarte determinată să demonstreze că locul 3 din stagiunea trecută n-a fost o întâmplare.

Program încărcat

- Ce spui de Leicester? O vezi în stare de un nou parcurs impresionant?
- Leicester a beneficiat de faptul că a jucat doar 43 de meciuri sezonul trecut, în toate competiţiile, în timp ce marile cluburi au fost mult mai solicitate. Acum, dacă adăugăm Champions League, va avea în plus cel puţin acele şase partide din faza grupelor.

- Deci?
- Dacă termină în primele opt e foarte bine. Oricum, mi se pare remarcabil că a reuşit să-l păstreze pe Jamie Vardy, iar deocamdată l-a pierdut doar pe Kante. Chimia dintre jucători a fost cheia succesului stagiunea trecută.

"Bombă cu ceas"

- Cum vedeţi voi, jurnaliştii englezi, duelul dintre Guardiola şi Mourinho? În Spania au sărit scântei.
- Probabil că aşa va fi şi în Premier. Luna trecută am fost cu United şi City în China şi amândoi s-au purtat frumos când au vorbit unul despre celălalt. Dar simt că este o bombă cu ceas ce stă să explodeze. Mourinho va fi, probabil, cel care va provoca, uneori pur şi simplu nu se poate abţine. E în firea lui. Dar depinde şi cât timp va rezista Pep. În trecut i-a replicat şi aş fi surprins să n-o facă şi acum.

"Ibra mai are multe de oferit"

- Ibrahimovici a avut succes peste tot pe unde a jucat. Dar un campionat cu o aşa mare intensitate ca Premier nu vine totuşi cam târziu pentru el? Are 34 de ani.
- Vom afla cât de curând. Oricum, abia a sosit la United şi deja a marcat. A înscris în amicale şi a decis Supercupa cu Leicester. Aşa că mi se pare greu să fii dur cu el. Cred că mai are multe de oferit şi e într-o formă fizică bună. E adevărat, nu mai are viteza de altădată, dar depinde de Mourinho să găsească un stil de joc prin care să-l pună în valoare.

"Lumea a luat notiţe"

- Hai să vorbim un pic de transferuri! Cine a făcut cele mai inteligente achiziţii?
- Aş zice că Man. United. Stabilind un nou record cu transferul lui Pogba, după ce l-a adus pe Ibra, United i-a făcut pe toţi ceilalţi să stea jos şi să ia notiţe. Bailly m-a impresionat în Supercupa cu Leicester, iar Mhitarian cred că e, de asemenea, o foarte bună achiziţie. Armeanul a avut succes peste tot pe unde a jucat.

- City?
- City are un lot ceva mai bun. Stones, Gundogan şi Sane sunt achiziţii OK. Nu sunt sigur de Nolito, dar timpul ne va spune. Celelalte cluburi mari, adică Chelsea, Arsenal, Tottenham, n-au cumpărat atâta calitate încât să poată ţine pasul cu United şi cu City.

- Aş vrea să revenim la Pogba. Merită 105 milioane de euro?
- Nu sunt sigur că există vreun jucător care să merite 105 milioane. Cu atât mai puţin unul pe care acum patru ani l-ai lăsat să plece pentru un milion. Mourinho l-a comparat cu Scholes, Gerrard şi Lampard, dar eu n-aş merge atât de departe în acest moment. Pogba nu e un jucător care poate schimba un meci şi asta a fost evident la Euro 2016.

"Românii vor avea viaţă grea"

- Pantilimon, la Watford, şi Gardoş, la Southampton, sunt doar rezerve. Cum îi vezi în 2016-2017?
- La fel. Lui Pantilimon îi va fi foarte greu să-l scoată pe Gomes din poartă. Sunt surprins că în ianuarie, când a plecat de la Sunderland, n-a ales un club la care să apere mai mult. Gardoş, la rându-i, a pierdut enorm din cauza acelei rupturi de ligamente încrucişate şi-i va fi dificil să revină.

"Steaua îl prinde pe Guardiola cu jucători întorşi târziu din concediu, cu accidentări şi achiziţii de ultimă oră. City e «rece» şi asta e şansa voastră"
Chris Wheeler, reporter Daily Mail

"Dacă luăm în calcul sumele imense pe care United le ia din drepturi TV şi forţa financiară a clubului, 105 milioane pentru Pogba nu mai e o nebunie, cum pare"
Chris Wheeler, reporter Daily Mail

"United n-a procedat elegant cu Schweinsteiger, expediindu-l la rezerve. Dar n-a fost niciodată la sută la sută şi există suspiciunea că s-a folosit de club pentru a se reface pentru Euro 2016"
Chris Wheeler, reporter Daily Mail

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
10204390237636316
Constantin Rusanda  •  14 August 2016, 15:12

Nicidecum. Cele 2 din Manchester au echipe cu oameni blazati, si ar fi trebuit sa schimbe 60-70% din echipa. Mou a mutat mai bine acoperind in toate compartimentele ( la portar chiar nu avea nevoie), dar ...... cei mai place lui Conte sa nu fie bagat in seama (si el a transferat cu cap, si cred ca are lot valoric mai bun decat toate celelalte). Desi tin cu Arsenal, cred ca titlul va fi la Londra...dar nu in nord (acolo unde si Spurs cu un lot tanar cu ceva experienta si 2,3 plombe poate sa conteze)

ottobraun
ottobraun  •  14 August 2016, 11:03

struto-camila manu a adus elefanti , portoghezu va fi schimbat la finalul sezonului va fi un dezastru la fel ca la chelsky!

haideusicfr
haideusicfr  •  14 August 2016, 10:29

A auzit Chris Wheeler de transferurile Stelei? Cred ca ar fi cazut pe ganduri.Si de banii investiti de jiji in Steaua? Si de pizzeriile ce-si schimba numele produselor in mod oportunist? Cred ca suporterii vor manca multa pizza ,vor mea multa bere si ..adio meci de fotbal.La disputa vor fi doar suporteri stelisti gen *crotalie* ce vor canta toata noapte hei,hei,pentru omul *bun*.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează