INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Ciclul lui Maradona la selecţionata Argentinei se încheie după 630 de zile » DieGO

Articol de - Publicat miercuri, 28 iulie 2010 00:00

Maradona nu a acceptat condiţiile de prelungire a contractului pînă în 2014 impuse de Federaţie, care dorea să renunţe la 7 dintre colaboratorii săi, şi ieri a fost înlocuit oficial.

Maradona termină luna iulie aşa cum a început-o. Cu o înfrîngere. La 23 de zile după eliminarea ruşinoasă de la Mondiale, 0-4 cu Germania în "sferturi", Diego a pierdut şi jocul cu federaţia. Discuţia aprinsă de două ore şi 22 de minute cu preşedintele Julio Grondona i-a decis soarta: Maradona şi-a încheiat practic luni seară ciclul de selecţioner al Argentinei!

Deşi toate indiciile păreau să conducă spre prelungirea acordului pînă-n 2014, ruptura s-a produs după vizita din Venezuela. Contaminat de dictatorul Chavez, Maradona a venit cu pretenţii la negocieri, ameninţînd că altfel pleacă, iar Grondona i-a impus să renunţe la 7 "fantastici" din armata sa de 17 secunzi. Iată esenţa dialogului, dezvăluit de cotidianul Ole:

- Diego, mi-ar plăcea să rămîi pînă în 2014, dar cu o serie de condiţii...
- Ce condiţii?

- Aş vrea să-l dăm afară pe magaziner, pentru că a făcut lucruri care nu-mi convin. Să renunţăm la masor şi medic, care sînt prea prieteni cu jucătorii. Am mai putea face ajustări la alţi asistenţi. Ar veni alţii, mai ales că Enrique se întoarce la Under 15 şi că îi voi schimba rolul lui Mancuso (mîna dreaptă a lui Diego).
- Nu mai avem ce să vorbim. Nu mă cunoşti? Dacă te atingi de magaziner, mîine deja îţi cauţi alt antrenor!

- Nu e aşa. Mă gîndesc la un proiect în care tu să fii capul, Diego.
- Julio, alege-ţi selecţioner. Am o înţelegere cu toţi colaboratorii, nu trebuie să-mi dai nici o explicaţie.

- Spune-mi că pot transmite discuţia noastră Comitetului Executiv.
- Dacă mă suni iar, îţi zic la fel: nu vreau să te atingi de nimeni. De absolut nimeni!
Cum a făcut-o şi în teren ca selecţioner, Diego n-a acceptat compromisul şi va pleca.

Gafele lui Maradona
Aprilie 2009: sub conducerea lui Maradona, Argentina a suferit cel mai ruşinos eşec din 1958 încoace. "Pumele" au încasat-o în calificările CM cu 6-1 în faţa Boliviei, la La Paz!
Octombrie 2009: după calificarea chinuită la Mondiale obţinută în Uruguay, Diego i-a înjurat pe ziariştii care l-au criticat în preliminarii, invitîndu-i la conferinţa de presă "s-o sugă"
Februarie 2010: a convocat la lot 5 jucători indisponibili pentru amicalul cu Jamaica. Patru de la Estudiantes, care aveau meci în Copa Libertadores, iar ultimul avea probleme medicale, abia operîndu-se la nas!
Martie 2010: înaintea amicalului din Germania, a apărut la antrenament cu o cană de ceai şi fumînd unul dintre trabucurile primite de la Fidel Castro. Iar la conferinţa de presă l-a umilit pe Thomas Muller. A refuzat să stea cu atacantul neamţ la masă, confundîndu-l cu un copil de mingi!

104 este numărul jucătorilor convocaţi la "naţionala" Argentinei în mandatul lui Diego Maradona

0
este numărul remizelor Argentinei cu Maradona pe banca tehnică. Din 24 de jocuri, a cîştigat 18 şi a pierdut 6

5 este locul pe care "pumele" au încheiat Mondialul sud-african, cea mai bună clasare la ultimele 5 turnee finale

Cel mai scurt mandat
Diego Maradona a reuşit să stabilească un record al ultimilor 30 de ani la "naţionala" Argentinei. E selecţionerul cu cel mai scurt mandat din 1979, de la instalarea lui Grondona la şefia federaţiei, rezistînd în funcţie doar un an, 7 luni şi 12 zile. Numit în noiembrie 2008, în locul lui Alfio Basile, după înfrîngerea cu Chile din preliminariile CM, "El Pibe d'Oro" a debutat la conducerea "pumelor" la Glasgow, într-un amical cîştigat împotriva Scoţiei (1-0).

Vine Basile după Diego?
Argentina trebuie să-şi pună rapid antrenor, pentru că pe 11 august are meci amical cu Irlanda. Dacă lotul îl va convoca Sergio Batista, selecţionerul de la U20, succesorul lui Maradona s-ar alege dintre patru candidaţi. Favorit e Carlos Bianchi, fost manager la Boca, urmat în opţiunile suporterilor de Ramon Diaz, director tehnic la San Lorenzo, de Alejandro Sabella, tehnicianul lui Estudiantes şi de Diego Simeone, ex-antrenorul lui San Lorenzo. Iar Marcelo Bielsa şi Gerardo Martino par vise interzise, fiind bine legaţi de Chile şi Paraguay.


Iar bătaie

Alt amical cu scandal pentru Alexandru Ioniţă şi FC Koln. După bătaia din testul cu saudiţii de la Al Hilal, echipa lui Rădoi, nemţii s-au războit şi cu Lens. Era minutul 31 cînd McKenna, deranjat de o intrare tare, a sărit să-l lovească pe Yahia. Cei doi s-au îmbrîncit înainte de a fi separaţi de ceilalţi jucători într-o încăierare generală, din care ex-rapidistul n-a lipsit. Ambii "cocoşi" au fost eliminaţi. Cu Ioniţă folosit 65 de minute, nemţii au pierdut cu 2-1.

Maicon făcut?
SPANIA. "La Gazzetta dello Sport" a anunţat că Real Madrid şi Inter au ajuns la o înţelegere în privinţa lui Maicon. Preţul tranzacţiei s-ar ridica la 28 de milioane de euro, iar bonusurile stagionale ar varia între 5 şi 6 milioane de euro. Fundaşul dreapta brazilian va semna pe 4 sezoane, cu un salariu anual de 7 milioane de euro.

Bilanţ negativ
SPANIA. Pentru prima dată în ultimele 7 sezoane, FC Barcelona a ieşit pe minus în bilanţul financiar pe 2009-2010. În acest interval, clubul catalan a avut un deficit de 77,1 milioane de euro. În total, datoria "blaugrana" este de 552 de milioane de euro. Din cauza lipsei de lichidităţi, oficialii din "Camp Nou" au contractat recent un împrumut de 150 de milioane de euro.

- TRANSFER. FC Barcelona ar fi ajuns la un acord secret cu Arsenal pentru Fabregas. Mijlocaşul spaniol ar reveni în "Camp Nou" contra a 45 de milioane de euro.
- INTERES. Marcos Senna ar putea completa linia mediană a Barcelonei. Catalanii ar da două milioane de euro pe jucătorul de 34 de ani, al cărui contract cu Villarreal va expira vara viitoare.
- SPANIA. Neagreat de Mourinho la Real, Royston Drenthe are variante. Liverpool, Juventus şi Sporting sînt interesate de mijlocaşul olandez.
- ITALIA. Ronaldinho nu pleacă de la Milan. "Mai stă măcar un sezon", a anunţat fratele, totodată impresarul său, Roberto.
- ANGLIA. Mascherano le-a cerut şefilor lui Liverpool să-l lase să plece la Inter. Mijlocaşul argentinian ar costa 30 de milioane de euro.
- PORTUGALIA. Benfica a crescut preţul fundaşului David Luiz de la 32 la 40 de milioane de euro. Lusitanii au respins cele 33 de milioane oferite de Manchester City. Real ar plăti doar 28.
- TURCIA. Fenerbahce a făcut o nouă ofertă pentru atacantul ghanez Asamoah Gyan: 16 milioane de euro. Rennes încă nu a răspuns.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează