INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Cinci motive pentru care Barcelona a pierdut derby-ul cu Real Madrid

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 31 octombrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 31 octombrie 2014 18:23

Deşi a trecut o săptămînă de la înfrîngerea din El Clasico, scor 1-3, fanii Barcelonei încă nu au trecut peste eşecul în faţa marii rivale.

Catalanii încă nu înţeleg cum Barcelona, care pînă la meciul cu Real Madrid nu a primit nici un gol în La Liga, a încasat trei goluri de la madrileni şi caută motivele pentru care echipa lui Luis Enrique a fost învinsă.

Problemele din defensivă
Deşi în acest sezon, defensiva a fost unul din punctele tari ale Barcelonei, jucătorii de la Real Madrid nu au avut probleme în a crea ocazii periculoase, profitînd de slăbiciunile fundaşilor catalani.  Pentru prima dată în acest sezon, Mathieu a fost folosit fundaş stînga, post pe care a mai jucat şi la Valencia, dar pe care nu dă acelaşi randament. Francezul a încercat să ajute echipa pe faza ofensivă, dar nu a reuşit să furnizeze baloane utile pentru colegii din faţă şi a fost depăşit la duelurile în viteză. Nici cei doi fundaşi centrali nu au avut o evoluţie sigură. Pique a pierdut multe dueluri şi a provocat penalty-ul din care Real Madrid a egalat, iar Mascherano a fost depăşit la majoritatea duelurilor aeriene.

Mijlocaşii nu au dat randament
Deşi Luis Enrique a început cu formula clasică Xavi-Busquets-Iniesta,  aceştia nu au avut evoluţiile bune din sezoanele trecute. Cei doi mijlocaşi ofensivi nu au creat ocazii de gol şi nu au reuşit să desfacă apărarea madrilenă, iar Busquets a pierdut multe mingi la centrul terenului. Nici intrarea lui Rakitici nu a schimbat în bine jocul Barcelonei, iar accidentarea lui Iniesta i-a dat planurile peste cap antrenorului.

Lipsa de soluţii ofensive
Lipsa de formă a lui Pedro din acest sezon şi faptul că Munir şi Sandro sînt prea tineri pentru un meci de această intesitate, l-au determinat pe Luis Enrique să îl titularizeze pe Suarez, aflat la primul meci după suspendarea de patru luni. Uruguayanul a pasat decisiv la golul lui Neymar şi la ratarea lui Messi, dar după aceea s-a văzut că nu este la capacitatea fizică maximă şi a dispărut din joc. Nici Pedro, intrat în repriza a doua, nu reuşit să creeze pericol în apărarea madrilenă.

Apatia lui Lionel Messi
Deşi a avut un debut de sezon foarte  bun, Lionel Messi a avut o evoluţie ştearsă  în meciul cu Real Madrid. Argentinanul a avut o mare ratare în prima repriză cînd nu l-a învins pe Casillas  şi nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor.

Lipsa de inspiraţie a lui Luis Enrique
Aflat la primul El Clasico, Luis Enrique nu a ştiut cum să reacţioneze în momentele în care echipa era condusă. Schimbările antrenorului au fost post pe post şi nu au îmbunătăţit jocul echipei, fapt de care era acuzat şi fostul antrenor al Barcelonei, Gerardo "Tata" Martino.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
gameiro
gameiro  •  31 Octombrie 2014, 22:32

pentru ca am pariat eu pe Real,pentru ca eu am pariat pe Real si trebuia sa castig,alt motiv e pt ca am luat Real,inca un motiv e ca am luat pe Real daca mai este vreun motiv e ca am luat Real

gigi_becali_4
gigi_becali_4  •  31 Octombrie 2014, 21:34

Pai e simplu : C.Ronaldo are goluri marcate cat Messi si Neymar la un loc, adica 16 :) Neymar are 9 si Messi 7.... Cine nu are un CR7 sa-si cumpere :))

eugeniustin
eugeniustin  •  31 Octombrie 2014, 19:14
Postat de sange_alb.rosu pe 31 Octombrie 2014, 18:28

GSP-ul a uitat cel mai important si de altfel singurul motiv: REAL e mai buna de cat Barcelona!

au super trupa si mai ales super antrenor

Vezi toate comentariile (4)
Comentează