INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Cine se pune cu Juve fără Conte? » Chiar şi cu antrenorul suspendat, Juventus pare campioană încă dinaintea startului

Liliputanul Giovinco (1,64 m), noua forţă a lui Juve, se bate cu 3 napoletani în acelaşi timp // FOTO: Guliver/GettyImages
Liliputanul Giovinco (1,64 m), noua forţă a lui Juve, se bate cu 3 napoletani în acelaşi timp // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat sambata, 25 august 2012 00:00 / Actualizat vineri, 24 august 2012 20:21

Milan şi-a vîndut cei mai buni jucători, pe Ibra şi pe Thiago Silva, Napoli l-a pierdut pe Lavezzi, iar Inter a făcut un singur transfer de marcă: Cassano.

După 9 ani, Juve a lăsat în urmă amintirea dureroasă a scandalului Calciopoli şi a retrogradării în Serie B - prima din istorie! - şi a fost iarăşi campioana Italiei. Sezonul trecut a fost al ei: 23 de victorii, 15 egaluri şi nici o înfrîngere. Bianconerii redeveniseră o putere în Peninsulă.

Apoi, ca într-un vis urît, Antonio Conte, antrenorul şi creatorul acestei echipe, considerat de Pirlo "mai tare şi decît Ancelotti, şi decît Lippi din punct de vedere tactic", a fost pedepsit într-un alt dosar de corupţie. Pentru că n-a denunţat blaturile făcute de Siena în 2010-2011, în cazul "Calcioscommesse", nu va avea dreptul să stea pe bancă 10 luni!

Conduce din umbră
Dar el va putea pregăti trupa torineză, încercînd să o propulseze spre al doilea titlu consecutiv, al 29-lea din istorie. Massimo Carrera, interimarul, va fi doar cel care va sta pe marginea terenului, aplicînd ideile transmise de Conte prin telefon în timpul meciurilor.

Avantajul juventinilor: şi-au întărit echipa. Lîngă Buffon şi Pirlo au mai apărut Lucio, Asamoah şi Giovinco, crescut la Torino şi întors acasă după aventura la Parma.

Adversarele fără putere
În acest timp, marile adversare au pierdut. Milan a rămas fără lideri, Berlusconi vînzîndu-i pentru 62 de milioane de euro pe Ibrahimovici şi Thiago Silva la PSG. Unde a ajuns şi argentinianul Lavezzi, transfer care i-a adus 30 de milioane lui Napoli, dar care i-a furat sufletul. Şi mai este Inter, ce nu pare însă atît de puternică - nici măcar după sosirea lui Cassano - încît să reia şirul titlurilor, încheiat în 2010, o dată cu plecarea lui Mourinho.

A plecat Torje, a venit Papp
Legiunea românească s-a redus faţă de sezonul trecut. Mutu a dat Cesena pentru Ajaccio, Torje a fost împrumutat de Udinese la Granada şi Codrea a spus adio Sienei, ajungînd la Rapid. Am rămas cu 5 stranieri în Serie A. Chivu a prelungit 3 ani cu Inter, Lobonţ a intrat în ultimul sezon la Roma, iar Ştefan Radu s-a refăcut după operaţia la genunchi şi e titular la Lazio. Noile apariţii sînt Papp, stoperul adus de la Vaslui pentru 2,5 milioane de euro, şi Stoian, luat în coproprietate de la Roma, ambii debutanţi la Chievo.

"Un judecător m-a lovit ca un suporter. Totul e absurd. N-am pariat niciodată, nu sînt vinovat. Şi totuşi, suspendarea rămîne" (Antonio Conte, antrenor Juventus)

46,5 milioane de euro a cheltuit Juventus pentru achiziţii, liderul verii. La polul opus, Milan a vîndut masiv, încasînd 63,5 milioane de euro

304 milioane de euro e suma obţinută de cele 20 de cluburi din Serie A din vînzări în mercato estival, detaşat pe primul loc în Europa

3 antrenori debutează în Serie A: Petkovici (Lazio), Stroppa (Pescara) şi Maran (Catania). Cel mai experimentat e Guidolin (Udinese), 479 de meciuri

515583-achizitii-serie-a.jpg

FAVORITELE LA TITLU

JUVENTUS
Buffon - Barzagli, LUCIO, Chiellini - Lichtsteiner, Marchisio, Pirlo, Vidal, ASAMOAH - GIOVINCO, Vucinici
Antrenor Antonio Conte

AC MILAN
Abbiati - Abate, Mexes, ZAPATA, Antonini - Nocerino, Ambrosini, MONTOLIVO - K.P. Boateng - Pazzini, Pato
Antrenor Massimiliano Allegri

INTER
HANDANOVICI - Maicon, Samuel, Chivu, A. PEREIRA - Guarin, Cambiasso, J. Zanetti - Sneijder, PALACIO - D. Milito
Antrenor Andrea Stramaccioni
* Cu majuscule au fost trecuţi jucătorii nou-veniţi.

Prima etapă

Sîmbătă
19:00 Fiorentina - Udinese
21:45 Juventus - Parma

Duminică
19:00 AC Milan - Sampdoria
21:45 Atalanta - Lazio
21:45 Chievo - Bologna
21:45 Genoa - Cagliari
21:45 Palermo - Napoli
21:45 Pescara - Inter
21:45 AS Roma - Catania
21:45 Siena - Torino
Digi Sport nu transmite meciurile din prima etapă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
liviu780407
liviu780407  •  25 August 2012, 12:51

N-as spune ca Juve este marea favorita. Atentie mare la Roma si ... Inter. Si PSG era creditata de departe cu prima sansa in Franta si jocul nu prea merge... Inter nu si-a aratat inca adevarata valoare , meciul cu Hajduk Split de-acasa a fost un simplu accident. Daca ne uitam la ce jucatori au sigur sunt printre favoriti.O sa vedeti alt Inter de-acum incolo.Treburile serioase incep astazi in Italia. Apropo de Juve... sa nu uitam ce ajutor au primit in fiecare an de la arbitrii. Si sezonul trecut la meciul cu Milan din deplasare, care practic a decis titlul in Italia. Conte n-a fost acuzat ca ar fi pariat pe vreun meci , ci ca n-a denuntat un blat de care stia ...

ulle
ulle  •  25 August 2012, 01:32

Orice om cu gandirea sanatoasa, pus la curent cu acuzatiile ce i se aduc lui Conte si cu modul in care se desfasoara toata mascarada realizeaza ca este un atac direct adus clubului, altul dupa cel din 2006.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează