INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Cluburile engleze din primele patru ligi au făcut transferuri de 57 de milioane de euro în ianuarie!

Articol de GSP - Publicat marti, 02 februarie 2010 00:00

Cluburile engleze din primele patru ligi au efectuat în perioada de transferuri din iarnă tranzacţii în valoare de 50 de milioane de lire sterline (57 de milioane de euro), acesta fiind cel mai scăzut nivel din 2003 încoace, când au fost cheltuite 40 de miloane de lire, informează The Telegraph.

În articolul citat, The Telegraph notează că "perioada de transferuri din iarnă culminează cu transferurile de ultim minut ale echipelor disperate, condamnate la retrogradare şi ale celor de la Tottenham Hotspur".

Totalul sumelor cheltuite în ultimele patru săptămâni în cele patru ligi monitorizate din Anglia se ridică la aproximativ 57 de milioane de euro, aceasta fiind cea mai scăzută sumă cheltuită din 2003 încoace, când a fost introdus sistemul cu două perioade de transferuri. În iarna anului 2003, s-au cheltuit 46,5 milioane de euro. Un factor important al cheltuielilor reduse îl reprezintă criza economică ce a afectat şi fotbalul englez.

Potrivit reprezentanţilor firmei de audit KPMG, care a realizat acest studiu, până luni seară cluburile din Premier League cheltuiseră 41,5 milioane de lire sterline (47,3 milioane de euro).

Sumele cheltuite în această iarnă se află la aproape 20 la sută din recordul înregistrat în iarna anului 2008/2009 când cluburile engleze au efectuat transferuri de 190 de milioane de lire sterline (216,6 de milioane de euro). Aproape jumătate din bani au fost cheltuiţi de Manchester City şi Tottenham Hotspur.

De obicei, cele mai active cluburi în această perioadă sunt cele ameninţate de retrogradare, însă Portsmouth, Hull City şi West Ham şi-au limitat achiziţiile de jucători din cauza problemelor financiare.

Mediafax

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close