INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Conflict legende - Federație la nemți. Nemulțumirea campionilor mondiali

Franz Beckenbauer ridică Cupa Mondială după triumful din finala cu Olanda (2-1) / Foto: Imago
Franz Beckenbauer ridică Cupa Mondială după triumful din finala cu Olanda (2-1) / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 25 martie 2024 19:27 / Actualizat luni, 25 martie 2024 20:22

Mulți dintre jucătorii care au câștigat titlul mondial în 1974, cu reprezentativa Germaniei, au decis să sărbătorească pe cont propriu împlinirea a 50 de ani de la respectivul eveniment.

Nu doar legendele noastre au disensiuni cu Federația. Se întâmplă în această perioadă și la nemți! Potrivit tabloidului Bild, campionii mondiali din 1974 s-au supărat pentru că șefii forului de la Frankfurt (DFB) nu au organizat absolut nimic pentru a marca 50 de ani de la câștigarea titlului mondial în finala cu Olanda (2-1).

Ion Țiriac scoate peste o sută de milioane de euro din buzunar! „Nu sunt chiar atât de tâmpit” + „E gata în doi ani”
PRIETENII LUI OVIDIU
Ion Țiriac scoate peste o sută de milioane de euro din buzunar! „Nu sunt chiar atât de tâmpit” + „E gata în doi ani”

Campionii mondiali din 1974 acuză Federația de la Frankfurt

Ei nu simt că meritele lor sunt apreciate, astfel că au decis să-și organizeaze propria sărbătoare, la München, pe 7 iulie. Uli Hoeness, președintele de onoare al lui Bayern, se va ocupa de absolut totul.

Bild dezvăluie că nu e singurul lucru care i-a supărat pe campionii mondiali din 1974. Germania întâlnește Olanda, marți, la Frankfurt, însă DFB le-a trimis invitații componenților Mannschaftului din 1974 foarte târziu.

Paul Breitner, Sepp Maier și alții nu vor fi marți la amicalul Germaniei cu Olanda din cauza Federației de la Frankfurt

Astfel că jucători exponențiali precum Paul Breitner, în prezent în Dubai, și Sepp Maier, aflat în Tirolul de Sud, nu le pot onora. Și mai sunt destui în situația lor!

„Dacă DFB nu consideră necesar să-și onoreze campionii mondiali, atunci putem organiza singuri o astfel de sărbătoare. Și invitațiile la meciul cu Olanda au sosit prea târziu, mulți n-avem cum ajunge”, a comentat Maier, portarul naționalei Germaniei la Mondialul din 1974.

Nemții i-au pierdut pe Franz Beckenbauer și Andreas Brehme în ultimele luni

În schimb, Berti Vogts, Rainer Bonhof și Wolfgang Kleff se vor afla marți în tribună, la Frankfurt. Potrivit informațiilor BILD, Bonhof, care a fost promovat în funcția de președinte la Borussia Monchengladbach, dorește să-l abordeze pe președintele Federației, Bernd Neuendorf (62 de ani), și să medieze din nou în disputa cu campionii mondiali.

Vogts nu este deloc încântat de întreaga situație: „Nu sunt trist, sunt dezamăgit de DFB. Când vezi înmormântările din ultima vreme, ar trebui să te gândești la modul în care sunt tratați jucătorii echipei naționale din trecut.”

În ultima jumătate de an, nemții au pierdut doi jucători exponențiali. Pe Franz Beckenbauer, căpitanul echipei din 1974, în decembrie, și recent pe Andreas Brehme, autorul golului victoriei în finala cu Argentina din 1990 (1-0).

VIDEO. Ambasadorul Germaniei, Dr. Peer Gebauer, în vizită la baza lui Hagi » Ce șanse îi dă României la EURO 2024?

Ați mai putea citi:

Detalii explozive din stenograme » Daniel Niculae către „Bocciu”: „Am vorbit și cu Colțescu, a zis: «Dați, bă, cu ce vreți!»”

Premiera anunțată de FRF pentru meciul Columbia - România » Motivul deciziei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează