INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COPA AMERICA

UPDATE S-a decis: Copa America se va muta în Brazilia

Visul lui Messi de a cuceri un trofeu cu naționala riscă se amâne // Foto: Getty Images
Visul lui Messi de a cuceri un trofeu cu naționala riscă se amâne // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat luni, 31 mai 2021 10:38 / Actualizat luni, 31 mai 2021 17:26

Copa America se va juca până la urmă în Brazilia, după ce Columbia și Argentina s-au retras, anunțând că nu pot găzdui competiția din cauza pandemiei de coronavirus.

Organizatorii au doar 13 zile să pună totul la punct, până la startul competiției.

Știrea inițială:

CONMEBOL a anunțat că analizează oferte, după ce Columbia, cealaltă organizatoare a competiției, se retrăsese tot din cauza situației grave pandemice.

Amânată cu un an, la fel ca Euro, Copa America ediția 2020 riscă să se anuleze. Turnel final ar trebui să înceapă pe 13 iunie, dar și Argentina, a doua țară organizatoare, s-a retras oficial, din cauza situației sanitare provocate de COVID-19. 

Ministrul de Interne, Wado do Pedro, confirmă oficial că s-a suspendat competiția în Argentina, decizia finală urmând a fi anunțată azi de președintele Alberto Fernandez. Și cealaltă gazdă, Columbia, se retrăsese, după protestele vehemente față de disputarea Copei America într-o perioadă critică a pandemiei.

348 de decese în 24 de ore în Argentina

Argentina n-a putut garanta o bulă sanitară în care să rămână cele zece delegații participante, după ce țara traversează cea mai grea etapă din martie 2020. 

Duminică s-au raportat 21.346 de cazuri noi de coronavirus, totalul celor pozitivi ajungând la 3.753.609, în vreme ce numărul deceselor din ultimele 24 de ore a fost 348, cu 77.456 de morți de la începutul pandemiei.

Mai mulți jucători și oficiali își manifestaseră ferm opoziția față de menținerea turneului în aceste țări, la fel secretarul general adjunct al CONMEBOL, Gonzalo Belloso.

Copa America 2020, back-up Chile?

Se poartă discuții, în criză de timp, cu mutarea turneului în Chile, unde era inițial varianta să se dispute doar partidele programate în Columbia. Dacă și această soluție pică, ar mai exista varianta Statele Unite, doar că ar contraveni intențiilor CONMEBOL de a organiza Copa în America de Sud. Visul lui Messi de a cuceri un trofeu cu naționala riscă se amâne.

Citește și alte știri internaționale:

ANALIZĂ Zidane și Imperiul blanco » Zinedine e cel mai bun antrenor al deceniului în Champions League, iar Real Madrid cea mai bună echipă

Magicianul Tuchel! Cum a transformat-o pe Chelsea în 4 luni și secretul supunerii lui Guardiola

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
gago747
gago747  •  31 Mai 2021, 12:43

Păi veniți și jucați în Europa. Da, nu e în America de Sud, dar ce contează ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează