INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MAN. UNITED

Copia lui Sir Alex » E oficial! David Moyes va fi succesorul lui Ferguson la ”diavoli”

Moyes (stînga) l-a bătut pe Ferguson doar de două ori în ultimele 16 întîlniri din Premier League
Moyes (stînga) l-a bătut pe Ferguson doar de două ori în ultimele 16 întîlniri din Premier League

Articol de - Publicat vineri, 10 mai 2013 00:00 / Actualizat joi, 09 mai 2013 21:25

Scoţian la origini şi laburist, ca şi predecesorul său, managerul lui Everton are un singur defect: n-a cucerit pînă acum nici un trofeu. Are însă timp pînă-n 2019.

Nici nu şi-a anunţat bine retragerea, după 27 de ani pe banca lui Man. United, că Alex Ferguson a şi luat prima decizie în noua calitate, de director. David Moyes va fi succesorul său!

A fost dorinţa lui Sir Alex ca managerul lui Everton să preia echipa din sezonul viitor, iar conducerea clubului i-a făcut pe plac. Liber de contract începînd cu 1 iulie, Moyes este considerat în Anglia copia lui. Argumente:
- e scoţian ca şi Ferguson
- e laburist ca şi faimosul său predecesor

Dar mai presus de orice, clubul a apreciat la el continuitatea, 11 ani la comanda "caramelelor", şi faptul că e la o vîrstă, 50 de ani, la care poate demara un proiect pe termen lung cu United.

Un singur "defect" are Moyes. Deşi cu un buget mic, Everton a devenit o echipă temută cu el pe bancă, scoţianul n-a cîştigat pînă acum nici un trofeu. Singura realizare: finala din 2009 a Cupei Angliei, pierdută în faţa lui Chelsea (1-2).

A doua şansă
Moyes a mai avut ocazia să lucreze la Manchester United în urmă cu 15 ani. Sir Alex Ferguson şi l-a dorit atunci ca secund, dar în urma discuţiilor pe care le-au avut, a renunţat: "Mi s-a părut un tip prea temperamental". Ulterior însă a regretat şi n-a pierdut nici o ocazie să laude munca lui Moyes la Everton.

Pleacă Rooney, revine CR7?
Retragerea lui Ferguson e pe cale să antreneze cîteva mişcări spectaculoase la United. Rooney vrea să plece, şi-a şters din profilul de pe Twitter faptul că joacă la " diavoli", iar Chelsea e gata să-l angajeze. De asemenea, se vehiculează întoarcerea lui Cr. Ronaldo, pentru care directorul executiv David Gill negociază în aceste zile cu Real.

6 ani e durata contractului semnat de Moyes cu Manchester United

"Moyes e un tip integru, dedicat. I-am admirat întotdeauna munca la Everton şi a fost primul la care ne-am gîndit pentru succesiunea mea" (Alex Ferguson)

"Sînt încîntat că tocmai Sir Alex m-a recomandat. Am un mare respect pentru tot ceea ce a realizat în carieră" (David Moyes)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
whitecollar
whitecollar  •  10 Mai 2013, 17:36

eu cred ca e o greseala aducerea lui moyes. cand ferguson prelua united, zilele de glorie erau demult apuse, atkinson nu reusise decat 2 cupe in 5 ani si united era de mijlocul clasamentului. acum, e fix invers, united e de vreo 15 ani in fruntea europei, mereu se bate la titlu si de cele mai multe ori il castiga. poate moyes sa il mentina asa sus? ferguson a avut timp, moyes nu va avea mai mult de 1-2 sezoane sa demonstreze, chiar daca are contract pe 6 ani.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează