INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Corsica de foc » Ultrașii Bastiei se luptă de trei nopți cu trupele de șoc ale Jandarmeriei

Sticlele pline cu benzină și ulei de motor se sparg și iau foc pe scuturile jandarmilor din Corte, Corsica
// FOTO AFP
Sticlele pline cu benzină și ulei de motor se sparg și iau foc pe scuturile jandarmilor din Corte, Corsica // FOTO AFP

Articol de - Publicat joi, 18 februarie 2016 00:00

În Corsica, o simplă scânteie face ravagii, insula ia foc într-o clipă.

Sâmbătă noapte, după Stade Reims - Bastia 0-1, ultrașii oaspeților s-au războit cu polițiștii, și un fan a fost rănit grav în incidente. Scânteia era lansată.

"Stat francez asasin" și cocktailuri Molotov

Atunci au început luptele de stradă. Întorși acasă, suporterii radicali ai albaștrilor s-au unit cu tinerii sindicaliști naționaliști, și-au pus cagulele, s-au înarmat cu pietre și cocktail-uri Molotov, atacând forțele de ordine în timp ce urlau "stat francez asasin". Noapte de noapte. Duminică, luni și marți, Bastia și Corte au fost lovite de proteste furioase.

Bombele incendiare artizanale, făcute rapid de huligani cu benzină, ulei de motor și bucăți de pînză transformate în fitil, au zburat spre trupele de șoc ale jandarmeriei. Sticlele s-au spart de scuturi, învăluindu-le în flăcări. Drept răspuns, jeturi de gaze lacrimogene.

Nu vor să devanseze partida

Marți, i-a mai înfuriat ceva pe ultrași. Poliția corsicană a cerut ca meciul Bastia - Nantes, de poimâine, să nu se mai joace de la 20:00, ci să fie devansat cu șase ore. Pentru a se putea garanta securitatea echipelor și spectatorilor. Dar fanaticii nu vor.

Sâmbătă după-amiază e plănuit alt protest masiv. Și suporterii extremiști ai Bastiei n-ar mai putea participa. De aceea, încearcă să forțeze liga franceză să cedeze și să mute partida înapoi, la ora stabilită inițial. Până atunci, atacă. Reiau asalturile Molotov.

"Protestăm pentru ce i s-a întâmplat lui Maxime Beux. Era suporter, ca și noi. Am fost atacați de poliție, iar el e acum în spital"
Mesajul ultrașilor Bastiei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează