INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Culmea culmilor! Pepe putea fi jucătorul Barcelonei

Pepe și Messi au fost cît pe ce să devină coechipieri la Barcelona înainte de a ajunge ”dușmani”
Pepe și Messi au fost cît pe ce să devină coechipieri la Barcelona înainte de a ajunge ”dușmani”

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 27 ianuarie 2012 17:18

Ce ironie! Pepe, fundaşul Realului care a produs iar scandal în El Clasico călcîndu-l voit pe mînă pe Messi, a fost la un pas să ajungă chiar la FC Barcelona înainte de a trece în ”Bernabeu”. Dezvăluirea este făcută de cotidianul catalan ”El Mundo Deportivo”.

Momentul de cotitură a avut loc în vara lui 2007. Antrenorul blaugrana” de atunci, Frank Rijkaard, a cerut un apărător central. Lista prezentată olandezului de directorul sportiv Txiki Beguiristain cuprindea trei nume: 1. Pepe (FC Porto), 2. CHIVU (AS Roma), 3. Gabi Milito (Zaragoza).

Primul pe listă, portughezul a fost şi primul abordat. Oficialii Barcelonei au telefonat să afle cît costă. Cînd au auzit ce preţ are, 30 de milioane de euro nenegocoabil, au dat înapoi. Au avut încă două tentative, poate-poate Porto lasă din pretenţii, dar în zadar.

S-a trecut la Chivu. Fundaşul român fusese evaluat de Roma la 20 de milioane de euro, iar o delegaţie a italienilor formată din vicepreşedintele şi secretarul tehnic ai clubului a sosit la Barcelona. În timpul cinei cu oficialii ”blaugrana” preţul cerut a scăzut la 18 milioane. În acel moment a intervenit Rijkaard, care s-a răzgîndit şi l-a solicitat pe Milito. Acesta chiar avea să vină în ”Camp Nou” contra a 16 milioane de euro. Iar Chivu s-a mutat ulterior la Inter, cost 18 milioane.

Ratînd Barcelona, Pepe s-a transferat la Real Madrid chiar în acel an, 2007, pentru exact 30 de milioane de euro. În 2011 şi-a prelungit contractul pînă în 2015, cu o creştere salarială de la 1,8 la 3,5 milioane de euro.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (2)
miky198
miky198  •  27 Ianuarie 2012, 18:28

Pepe....nu rezista mai mult de 3-6 luni la Barca......nu este totul sa ai valoare......trebuie sa mai ai si cap cand faci un fault.....

flo_ax
flo_ax  •  27 Ianuarie 2012, 17:34

Pepe, cu toate pasarelele lui, e un fundas de super-clasa, no comment cu optiunea lui Rijkaard cu Milito! Pana la urma, s-a vazut ce antrenor e, facand praf Galata!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează