INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRIMA ÎNTÎLNIRE CU PEP

Cuvintele care au născut o Barcelona magică » Primul discurs al lui Guardiola: "Sîntem ca unul! Asta este Barca, domnilor!"

Articol de GSP - Publicat luni, 19 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 19 noiembrie 2012 14:51

Jurnalistul Guillem Balagué a scris biografia lui Josep Guardiola ca antrenor al Barcelonei şi a publicat primele cuvinte pe care Pep le-a adresat fotbaliştilor catalani.

Momentul s-a petrecut în Scoţia, în perioada pe pregătire a verii 2008. Iată discursul său, publicat de The Telegraph:

"Bună dimineaţa, domnilor! Vă puteţi imagina cît de mult mă motivează să fiu antrenorul vostru. Este cea mai mare onoare. Mai mult decît orice, eu iubesc acest club. Orice fac se bazează pe dragostea mea pentru Barcelona. Vreau şi avem nevoie de ordine şi disciplină".

"Echipa a trecut printr-o perioadă cînd nu toţi erau profesionişti aşa cum ar fi trebuit să fie. E momentul să dăm totul. Am făcut parte din acest club mulţi ani şi ştiu ce greşeli s-au făcut în trecut. Vă voi apăra pînă la moarte, dar pot spune şi că voi avea pretenţii de la voi aşa cum am şi de la mine însumi".

"Vă cer doar atît. Nu mă voi supăra dacă veţi greşi o pasă sau veţi face o greşeală care să provoace un gol al echipei adverse, atîta timp cît ştiu că veţi da sută la sută. O să pot ierta orice greşeală, dar nu-l voi ierta pe cel care nu-şi dă sufletul şi inima pentru Barcelona. Nu pot accepta jucători care nu dau totul pentru performanţă".

"Asta este Barca, domnilor, asta este ceea ce se aşteaptă de la noi şi ceea ce vă cer şi eu. Un jucător, luat individual, nu este nimic. Are nevoie de coechipieri şi colegi lîngă el: fiecare dintre noi de aici, oamenii care sînt acum lîngă voi".

"Mulţi dintre voi nu mă cunosc, aşa că vom folosi următoarele zile pentru a forma un grup. Dacă cineva are o problemă, voi fi mereu la dispoziţia voastră, nu doar în probleme sportive, ci şi personale, de familie, din viaţa de zi cu zi. Sîntem aici pentru a ne ajuta reciproc şi de a ne asigura că este o linişte spirituală care să ne apere de tensiuni sau conflicte. Sîntem ca unul. Nu sîntem mici grupuri, pentru că în orice echipă astfel de lucruri vor  ucide spiritul de echipă".

"Toţi jucătorii de aici sînteţi foarte buni, dacă nu veţi cîştiga tot, este vina noastră. Să fim uniţi atunci cînd va fi greu. Să ne asigurăm că nimic nu va scăpa către presă. Nu vreau să văd că duceţi războaie individuale".

"Haideţi să fim uniţi, aveţi încredere în mine. Ca fost jucător ştiu prin ce treceţi, ce simţiţi".

"Stilul de joc e dictat de istoria acestul club şi trebuie să fiţi mîndri să-l continuaţi. Cînd avem mingea, nu trebuie s-o pierdem. Atunci cînd se va întîmpla asta, alergaţi înapoi şi recuperaţi-o.

Cam asta este tot".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (25)
alexandru_p
alexandru_p  •  20 Noiembrie 2012, 01:01
Postat de erectusraz pe 19 Noiembrie 2012, 18:16

nu te prea duce capsorul....

sunt fan barcelona inca de pe vremea legiunii olandeze (cu kluivert, overmars, fratii de boer, etc), nu vreau sa exagerez dar omul are un dram de dreptate. messi a devenit f.f. egoist si egocentric iar echipa joaca de multe ori pt el. eu cred ca anumite tensiuni din vestiar au cauzat plecarea lui guardiola dar si usoara scadere de forma a barcelonei din sfarsitul sezonului precedent si ma gandesc ca messi nu e chiar strain de situatie. in fine, un astfel de vestiar plin de jucatori de calitate si cu personalitate e greu de controlat - iti trebuie mai multa autoritate si am impresia ca pep devenise oarecum "prietenul" lor.

dann92
dann92  •  20 Noiembrie 2012, 00:55
Postat de vladutz13 pe 19 Noiembrie 2012, 17:02

S-a pornit de la ceva frumos si s-a ajuns la ce? La FC Messi, el si inca 10 sclavi.

asa eFc Messi si 10 sclavi care a calcat TOT in picioare!a batut orice rahat de echipa care plateste peste 300 de milioane de euro pe transferuri doar sa vada cum e pe locul 2 in campionat si locul 10 prin europa =)) Sunte=ti penibili!!!

vandersaar
vandersaar  •  19 Noiembrie 2012, 21:10

Fiecare intrepreteaza in felul lui. Conteaza foarte mult cum a transmis mesajul si cum a fost primit de catre jucatori, lucrurile sunt simple restul vine de la sine. Mai ales ca l-a ajutat faptul ca avea totul la dispozitie sa realizeze ceea ce a obtinut. El a lasat la Barcelona o generatie de exceptie, care va mai avea rezultate mult timp de acum incolo.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează