INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Dani Alves CONDAMNAT! Judecătorii au anunțat verdictul

Dani Alves, foto: Imago +40   FOTO
Dani Alves, foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 22 februarie 2024 11:16 / Actualizat joi, 22 februarie 2024 12:52

Dani Alves (40 de ani) a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare, cu executare, după ce a fost găsit vinovat în procesul în care era acuzat de viol.

Fostul fotbalist brazilian s-a prezentat azi în fața unui tribunal din Barcelona, la 17 zile după ce a fost audiat prima dată. Potrivit Mundo Deportivo, instanța a considerat că procurorii au dovedit că Dani Alves și-a violat victima pe care a cunoscut-o într-un club din Barcelona, în data de 30 decembrie 2022.

Dani Alves, condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare. Sancțiune financiară rizibilă: 0,25% din avere!

Decizia nu e definitivă. Alves poate face recurs la Curtea Superioară de Justiție a Cataloniei și, în final, la Curtea Supremă. Brazilianul se află în închisoare din 20 ianuarie 2023.

După expirarea pedepsei de 4 ani și 6 luni, dacă decizia rămâne în vigoare după recurs, Dani Alves va sta sub supraveghere timp de 5 ani, iar timp de 9 ani nu mai are voie să ia legătura cu victima. În plus, trebuie să mai achite daune de 150.000 de euro și să plătească costurile procesului.a

Alves nu era în sală în momentul în care judecătorii au anunțat verdictul.

60 de milioaneeste averea acumulată de fostul fotbalist al Barcelonei

Condamnarea primită de Dani Alves este mai mică decât au cerut procurorii, care voiau 12 ani, perioada maximă de detenție. Legea spaniolă prevede că pedeapsa minimă e de 4 ani, cu 6 luni mai puțin decât a primit Alves.

Dani Alves, în sala de judecată/ foto Imago Images
Dani Alves, în sala de judecată/ foto Imago Images
Dani Alves, în sala de judecată/ foto Imago Images
Dani Alves, în sala de judecată/ foto Imago Images
Dani Alves, în sala de judecată/ foto Imago Images
+36 FOTO

Alcoolul, ca factor atenuant în condamnarea lui Dani Alves

Marca scrie că brazilianul a beneficiat de o pedeapsă mia mică pentru că era băut, iar potrivit legii din Spania, alcoolul este considerat factor atenuant.

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere, brazilianul „părea să cadă”. Asta i-a determinat pe psihologi să spună că fotbalistul ar putea suferi de o „intoxicație alcoolică”, „care a cauzat deteriorări semnificative ale capacităților sale volitive”.

Cum a reacționat acuzarea

După decizie, Yolanda Díaz, avocata tinerei care l-a acuzat pe Alves, a declarat că: „Sper ca această decizie să fi un exemplu. S-a terminat! Gata cu agresiunile sexuale și machismul în țara asta! (n.r- ideologie care are la bază ideea că bărbatul este mai important decât femeia). Suntem satisfăcuți de decizie.

Mărturia terifiantă a tinerei violate de Dani Alves

În noiembrie, As publica mărturia tinerei care l-a acuzat pe Dani Alves de viol.

„El era în spatele meu, iar eu îl aveam pe vărul meu în faţa mea. Apoi îmi amintesc că s-a îndepărtat şi mi-a făcut semn să vin spre el. Am crezut că poţi să vorbeşti cu el şi să vezi ce vrea şi nu m-am gândit la altceva. M-am dus acolo ca să vorbesc cu el. În niciun moment nu am ştiut unde mă duc.

Îmi amintesc că m-am dus acolo unde era el, dar nu-mi puteam imagina unde mă ducea. Am ajuns acolo şi era o uşă, el a deschis-o şi am intrat. Când am intrat, am văzut în ce intram, am văzut că era o toaletă mică, am văzut că era foarte, foarte mică. Cred că atunci a început şocul meu", spune ea.

„Îmi amintesc că s-a aşezat şi am început să-i spun: «Trebuie să plec, trebuie să plec. Îmi amintesc că mi-a ridicat rochia şi m-a făcut semn să mă aşez pe el. Şi a început să-mi spună o mulţime de lucruri. A insistat să îi spun lucruri... şi din acel moment m-am împotrivit (...) â

M-a rănit la genunchi şi am sfârşit prin a mă răni. A încercat să mă oblige să fac sex oral. M-am tot îndepărtat, până când m-a apucat de gât şi a început să mă pălmuiască", a adăugat tânara.

Cum s-a apărat Dani Alves

În timpul audierilor, Alves și-a susținut nevinovăția și a insistat că actul sexual a avut loc cu acordul deplin al reclamantei.

Versiunea lui Alves diferă de cea a reclamantei. El susține inclusiv că tânăra a fost cea care a luat inițiativa: „Nu se simțea deloc inconfortabil. Eu și reclamanta am început să dansăm puțin mai aproape unul de celălalt. Am petrecut un timp interacționând, distrându-ne. A început să se frece de mine. A început să facă twerk și am început să fim intimi”.

Apo a continuat: „I-am spus că merg întâi eu la baie și să vină și ea după mine. M-am dus și am așteptat puțin, am crezut că nu o să vină. Deja mă pregăteam să ies când am văzut-o intrând. A început să-mi descheie pantalonii, am ajutat-o, și a început să-mi facă felație. A urmat actul sexual, pe care acum îl recunosc. Prima dată nu am recunoscut pentru că m-am temut că soția mea nu mă va ierta. Când totul s-a terminat, i-am spus reclamantei că nu vreau să ieșim împreună”.

Alves a negat că fata s-a opus în vreun fel sau că ar fi forțat-o: „Nu sunt un bărbat violent, nu am apucat-o deloc de păr”.

Mărturia soției lui Dani Alves: „A venit acasă foarte beat, mirosea a alcool. S-a lovit de un dulap și s-a prăbușit pe pat”

Joana Sanz, soția lui Dani Alves, a fost și ea a audiată și a povestit ce a făcut Alves când a ajuns acasă.

Sanz a dat asigurări că, atunci când brazilianul a ajuns acasă, era atât de beat încât nu au putut avea o conversație: „A venit acasă foarte beat, mirosea a alcool. S-a lovit de un dulap și s-a prăbușit pe pat. În starea în care a ajuns, m-am gândit că ar fi mai bine să lăsăm discuțiile pe a doua zi”.

Cu toate acestea, Alves nu a discutat nici a doua zi cu soția sa despre ce s-a întâmplat în club: „Mi-a spus doar că a fost cu prietenii”.

Alte mărturii din procesul lui Dani Alves

Primul martor în cea de-a doua zi a procesului a fost managerul clubului de noapte: „Eram la ușă, m-am întors pentru că cei de la securitate vorbeau cu niște fete. Una dintre ele plângea și mi-au spus că ar fi fost victima unei agresiuni sexuale. A fost foarte greu să o facem să ne spună ce se întâmplase.

Am invitat-o într-o cameră care nu era deschisă pentru a fi într-o zonă mai liniștită, fără muzică. Era foarte supărată. A vrut să meargă acasă. Am încercat să o convingem să se ducă în camera alăturată și ne-a spus că a fost agresată sexual, iar când Alves a trecut pe lângă ea a spus că el a fost. A spus că nu au vrut să o creadă. Ea a explicat că a intrat de bună voie și apoi a vrut să plece. Era destul de supărată”.

Unul dintre agenții de pază ai clubului a spus în fața judecătorului: „Am tratat rana pe care o avea la genunchi. Era ca o arsură, nu era adâncă. Nu am vorbit cu ea, doar am ascultat. Regreta că a venit acolo și voia să plece. Era foarte nervoasă și plângea foarte mult”.

Bruno, unul dintre bărbații care l-au însoțit în acea noapte pe Alves, a povestit că, înainte de a merge în club au mâncat și au băut whisky”. A mai menționat că fotbalistul a băut cel mai mult. Martorul a mai spus că: „„Alves și reclamanta au dansat împreună în zona rezervată. Din zona VIP se putea vedea că era o baie, se vedea bine. Eu nu am intrat acolo.

Alves a fost cel care a intrat primul în baie, iar apoi reclamanta. Deși la declarația făcută în fața polițiștilor, Bruno spusese că Alves a mers la baie pentru că îl durea burta, acum a subliniat că nu știa motivul: „Când a ieșit din baie, Dani a venit lângă mine și a continuat să danseze. Eram eu și verișoara reclamantei și făceam schimb de mesaje pe rețelele de socializare. Când a ieșit reclamanta, a venit și a vorbit cu mine și cu verișoara ei, apoi amândouă și-au luat rămas bun de la mine”.

Prietenul lui Alves mai spune că: „Nu am văzut-o pe fată plângând pe coridor, era foarte întuneric. Dani și cu mine am plecat împreună cu mașina. Eu eram la volan”.

Parchetul a ținut să reamintească faptul că în declarația inițială a lui Bruno, acesta a subliniat că Alves a mers la baie în zona rezervată pentru că avea probleme la stomac, iar în declarația de marți, prietenul jucătorului a spus că nu știe de ce s-a dus: „Alves nu mi-a spus de ce s-a dus la baie, pur și simplu s-a dus”.

Ce au spus polițiștii care au răspuns apelului: „Nu voia bani, voia dreptate. Am sfătuit-o să depună o plângere”

Cel care a ajuns primul la fața locului a declarat: „Am activat protocoalele și mi-am chemat superiorii. Reclamanta era în stare de șoc, copleșită de ce se întâmplase. Ea a explicat că Alves a penetrat-o. Când și-a amintit evenimentele, a început să plângă. Ea credea că era vinovată pentru tot. A trebuit să o calmăm, ea era victima, să îi spunem că nu era vinovată de nimic. Nu voia bani, voia dreptate. Am sfătuit-o să depună o plângere”.

Un agent de poliție care a preluat plângerea reclamantei a spus: „S-a prăbușit în timpul declarației. Ea venea de la spital”. Acesta dă asigurări că imaginile de pe camerele de supraveghere confirmă declarația victimei. „Principala ei teamă era că nu o vor crede, deoarece acuzatul este o persoană cunoscută”.

Dani Alves, în sala de judecată/ foto Imago Images
Dani Alves, în sala de judecată/ foto Imago Images
Dani Alves, în sala de judecată/ foto Imago Images
Dani Alves, în sala de judecată/ foto Imago Images
+36 FOTO

Dani Alves, CV impresionant

  • Dani Alves este cel mai titrat fotbalist din istorie. Are 44 de trofee, fiind la egalitate cu Lionel Messi. Brazilianul e considerat unul dintre cei mai buni fundași dreapta din toate timpurile.
  • Și-a început cariera în Brazilia, la Bahia, iar în iulie 2002 era cumpărat de Sevilla, După 6 ani, ajungea la Barcelona, unde a cunoscut cea mai glorioasă perioadă a carierei. Au urmat Juventus (2016-2017), PSG (2017-2019), Sao Paulo (2019 - septembrie 2021). În noiembrie 2021 a revenit la Barcelona până în vara lui 2022. A mai jucat 6 luni la UNAM Pumas și s-a retras în ianuarie 2023.
  • A câștigat printre altele: 3 Ligi ale Campionilor, 3 Campionate Mondiale ale Cluburilor, 6 campionate în Spania, 5 Cupe ale Spaniei, 5 Supercupe ale Spaniei, un titlu de campion în Italia, o Cupă a Italiei, două titluri de campion în Franța, o Cupă a Franței, o Supercupă a Franței, o Cupă a Ligii Franței, două Cupe UEFA, două Copa America, două Cupe ale Confederațiilor, o medalie olimpică și un Campionat Mondial sub 20 de ani.

Citește și:

Nu e Madrid » Mbappe a apărut în orașul în care nu se aștepta nimeni

Fabio Cannavaro a găsit vinovatul pentru golul primit de Napoli în meciul cu Barcelona: „Îți «omori» portarul dacă faci asta”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
_Adrian_1
_Adrian_1  •  25 Februarie 2024, 09:41
Postat de kuba.fcu pe 22 Februarie 2024, 21:39

Zi mă buze de mReana, îți place acadik? Așa se lauda cracalin pe aici, cică ești expert! Buahahhahahahahhahaha Cum e vremea în cu ib?

Cum spuneam, asa aflam si noi la ce se gandesc unii pe aici :)) Bine, e clar ca tu la "facultate" ai facut si practica :)) ASA CEVA... :))

futhienzbang
futhienzbang  •  23 Februarie 2024, 07:54

tăntălăul trebuia să vină în rromanika,și n-avea nicio grijă! beizadeaua lui iorgulescu a omorât un om și e bine,mersi!

VardyParty
VardyParty  •  22 Februarie 2024, 22:49
Postat de VanBasten2000 pe 22 Februarie 2024, 22:07

Sigur ca poate si Dani. A putut si GeeGee, a putut si Meme. Chiar ma intreb cati oameni au citit operele alese ale celor doi.

Da, Mai întreabă-te tu de trei - patru ori, că ai să vezi numai articole despre asta în Gazeta Sporturilor! Stai naibii cuminte!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează