INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Danke, Olli!

Articol de - Publicat luni, 19 mai 2008 00:00

La 38 de ani, portarul Kahn se retrage în glorie, după ce a reuşit “eventul” cu Bayern.

“Titanul” a pus mănuşile în vitrină. Nici nu-şi putea imagina un scenariu mai fericit pentru ieşirea din scenă. Cu un dublu triumf, campionat şi Cupă, la aproape 39 de ani! Oliver Kahn a părăsit sîmbătă buturile lui Bayern Munchen şi a intrat în rîndul legendelor fot­ba­lu­lui nemţesc.

Cel mai bătrîn jucător din istoria Bundesligii, “Ollie” a bifat contra Herthei (4-1) al 557-lea meci în Bundesliga şi a rămas cu regretul că nu a înscris în ziua retragerii. Penaltyul dorit nu a venit, însă Kahn a reuşit alt record. A fost învins doar o dată în ultima rundă şi, cu 21 de goluri, Bayern a devenit echipa cu cea mai bună apărare, eclipsînd-o pe Bremen 1987-’88. N-a putut para penaltyul executat la vinclu de Domo­vcis­ki, ultimul gol încasat în cariera de două decenii.

“Trebuia să vină mo­mentul ăsta, doar nu pu­team con­ti­nua toată via­ţa în pan­taloni scurţi. Pentru unul ca mine, entu­ziast, dornic de li­ber­tate şi zbu­ciumat, să joc în poar­tă a fost decizia cea mai stupidă a vieţii. Cînd eşti în poartă, totul e posibil. Eşti un erou ori un zero. Am nevoie de o perioadă de un an sau doi de tranziţie ca să mă pot detaşa de fotbal”, mărturiseşte Kahn.

Banca de rezerve bavareză s-a înclinat în faţa “Titanului”. Fanii l-au aplaudat în picioare şi i-au pre­gătit un banner uriaş de mul­ţu­mire pentru “14 ani de pasiune”. Iar Kahn şi-a aruncat mănuşile în tribună, a plîns ca un copil ce se desparte de jucăria preferată, cedîndu-i postul lui Rensing.

204 meciuri nu a luat Olli gol la Bayern

630 de meciuri a jucat Kahn în tricoul lui Bayern în toate competiţiile

86 de selecţii are Kahn în “naţionala” Germaniei, în perioada 1995-2006

8 titluri a cîştigat cu Bayern, cele mai multe alături de Scholl, plus 6 Cupe ale Germaniei şi Liga Campionilor

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (11)
 •  19 Mai 2008, 16:59

Mulumim Kahn ,fara tine Bayern ar fi fost mai saraca in trofee....Multumim !!!! TE ASTEPTAM INTR-O FUNCTIE DE CONDUCERE LA Bayern(cel mai probabil dupa c o sa plece Klinsman)

 •  19 Mai 2008, 09:04

respekt Kahn, poate unul din cei mai buni portari ai lumii, pentru cei ce il contesta inseamna ca nu stiti nimic despre el FORZA BAYERN

 •  19 Mai 2008, 09:04

mult respect pentru cel mai bun portar!!!! pilule iti recomand sa plonjezi de la etaju 8 in cap...esti praf ba pitecantropule

Vezi toate comentariile (11)
Comentează