INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA / PREMIER LEAGUE

De ce crede Ferguson că ibericii au rezultate mai bune decît englezii

Ferguson, alături de tinerii sîrbi Tosici şi Ljajici
Ferguson, alături de tinerii sîrbi Tosici şi Ljajici

Articol de GSP - Publicat luni, 30 mai 2011 00:00 / Actualizat luni, 30 mai 2011 19:45

Învins în finala Ligii Campionilor de stelara echipă a Barcelonei, Sir Alex Ferguson a găsit motivul pentru care formaţiile iberice produc an de an mai multe talente decît echipele din Albion. Scoţianul spune că spaniolii au mult mai mult timp la dispoziţie să se ocupe de tineri, lucru care nu se întîmplă în Anglia. Acesta a declarat postului Sky TV:

"Oamenii trebuie să înţeleagă mecanica acestui fenomen. Conform regulamentului, nu avem voie să ne ocupăm decît 90 de minute pe zi de juniorii noştri, în vreme ce spaniolii pot antrena copiii şi jumătate de zi dacă vor. Acesta este marele avantaj pe care îl au ei, este o filosofie extraordinară. Sîntem mult mai constrînşi în Anglia.

Să sperăm că în anii următori vom avea şi noi mai mult timp să ne ocupăm de juniori, să-i învăţăm lucrurile de bază în privinţa tacticii şi a tehnici. Sînt buni la asta în acest moment, dar nu la fel de buni ca Barcelona", crede Alex Ferguson, legendarul antrenor al lui Manchester United.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
gazistu
gazistu  •  30 Mai 2011, 23:13

omul asta e realist...

yo_yo
yo_yo  •  30 Mai 2011, 20:50

mai bn taci. acum un an au pierdut in finala cu multi nationala germaniei la U21.

danieliorga2000
danieliorga2000  •  30 Mai 2011, 19:55

Se stie ca sistemul de la copii si juniori din Anglia este invechit. .Selectia se face pe niste regului vechi ,forta si ATAT!Din cauza asta nu mai au nationala.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează