INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Decizie istorică după ultimele evenimente din Spania? Președintele Barcelonei anunță: "E posibil să jucăm în alt campionat!"

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 02 octombrie 2017 20:53

Președintele lui FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, crede că situația tensionată din Catalunya, unde separatiștii cer cu insistență divizarea de Spania, poate aduce consecințe importante.

"Clubul nostru susţine independenţa Catalunyei. Ieri (n.r. 3-0 cu Las Palmas, pe Camp Nou) am vrut să jucăm cu porţile închise, pentru ca lumea să înţeleagă indignarea noastră.

În cazul în care Catalunya îşi va câştiga independenţa, vom analiza situaţia. Conducerea va lua o decizie şi e posibil să ne alegem un alt campionat în care să evoluăm. Barcelona este mai mult decât un club, iar acest lucru nu se va schimba niciodată", a zis Bartomeu, conform presei iberice. 

Mâine, jucătorii Barcelonei fac grevă și nu se vor prezenta la antrenament. Nu sunt singurii, peste tot în Catalunya este grevă și nimeni nu se antrenează, nicio echipă de tineret sau profesionistă nu o va face.

Barcelona poate în juca într-un campionat al Catalunyei, ori se poate muta în țări precum Andorra sau Franța, în funcție de ce decizie se va lua și în ce cadru legal se poate face asta.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (88)
unulobisnuit
unulobisnuit  •  03 Octombrie 2017, 09:29

Domnul Bartomeu consideră,la fel ca mulți susținători ai Barcelonei,că doar numele e suficient pt ca oricine și oriunde să îți facă plecăciuni și invitații. Mă îndoiesc că federația franceză va cădea pe spate și îi va invita pe catalani cu pâine și sare în liga lor.Ah,în Andorra,o forță recunoscută,e posibil,fiind și un stat cu limba oficială catalana. Cred că îngâmfarea lor nu prea mai are margini...

risc_mix
risc_mix  •  03 Octombrie 2017, 08:24

E trist când sportul se amestecă cu politica.

ucluj2011
ucluj2011  •  03 Octombrie 2017, 07:46

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (88)
Comentează
Close