INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL JAEN

Decizie șocantă a lui Nuno Silva: a venit la prezentare într-un tricou cu Franco!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 iulie 2015 14:25

Portughezul Nuno Silva a venit la prezentarea sa ca jucător al lui Real Jaen îmbrăcat într-un tricou cu fostul dictator spaniol Franco.

În vîrstă de 29 de ani, atacantul adus de la Santa Clara s-a născut la 11 ani distanță după dispariția lui Franco. Alegerea lui Nuno Silva a stîrnit o polemică în Spania, acolo unde regimul franchist este controversat.

Franco a condus Spania între 1939 și 1975. Dictatura sa a lăsat în urmă 400.000 de morți. Apropiat al lui Hitler, Franco a dezvoltat un sistem unipartid brutal în Peninsula Iberică, folosindu-se de execuții și lagăre muncă pentru a-și distruge opoziția.

Ulterior, Nuno Silva, într-un comunicat de pe siteul oficial, și-a cerut scuze: "Mi-am cumpărat tricoul acum mult timp din Portugalia și în nici un moment nu am știut ce înseamnă acest personaj istoric pentru comunitatea spaniolă. Nu știu istoria Spaniei, așa că nu aveam habar despre ce e tricoul. Vreau să îmi cer scuze celor care se simt jigniți. Nu am vrut să promovez ideologia franchistă! Nu am vreo simpatie politică".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
thedronius
thedronius  •  29 Iulie 2015, 23:39
Postat de theo_s pe 29 Iulie 2015, 16:42

Mai baietel, care ai scris nota asta: inainte sa conduca Spania, Franco a comandat armatele intr-un razboi contra bolsevicilor, care omorau calugarite, tineri si politicieni nationalisti si pe oricine apara traditiile spaniole. Franco a scos Spania rurala din feudalism si statul din inapoiere. Cu siguranta "Dictatura sa [NU] a lăsat în urmă 400.000 de morți." Ai scris o mega-bazaconie. Pune mana si citeste, dupa aia, scrie. Au fost victime de ambele parti in timpul razboiului civil din anii 30. Dar in timpul regimului franchist, daca au murit sute de mii de cetateni, au murit de batranete sau din cauza diverselor boli, ca in UK, USA sau orice alta tara.

Ma theo, ma baiatule, tu stii ce vorbesti? bai frate, te doare mintea, sunt atatia neicanimeni in mediul asta online ca ti-e sila sa mai citesti un amarat de site de sport...

10206861417723681
Alexandru Catanoiu  •  29 Iulie 2015, 19:05

Si tu theo....ce istorie ai citit? Diverse boli. ....:::) si batranete ::::)))

almaviva
almaviva  •  29 Iulie 2015, 18:45

Daca ar fi venit in tricou cu Che Guevara, nu ar mai fi starnit nici o polemica. Cat de penibili pot fi unii...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează