INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Delegare cu probleme la cel mai important derby al Angliei + Ce măsuri iau oficialii pentru a evita arbitrajele părtinitoare

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 11 octombrie 2016 14:56

Manchester United - Liverpool este meciul care pune față în față cele mai mari cluburi din Albion și va fi oficiat la centru de Anthony Taylor. 

Suspiciunile în legatură cu delegarea centralului de 37 de ani își au sursa în faptul că acesta este născut în Wythenshawe, Greater Manchester și locuiește în Altrincham, o localitate aflată la numai 10 kilometri de stadionul lui Manchester United.

Din dorința de a limita nivelul bănuielilor legate de anumiți arbitri care ar putea fi părtinitori în funcție de zona în care locuiesc sau a echipei pe care o susțin, Liga Engleză a instituit un set de reguli stricte, printre care se numără.

  • Declararea echipei pe care un arbitru o susține
  • Prezentarea unui amplu istoric al trecutului său fotbalistic și al reședințelor ocupate

Președintele Professional Game Match Officials Limited, Keith Hackett, exclude orice suspiciune asupra delegării lui Taylor la derby-ul de luni: "Locul unde locuiește un arbitru nu este criteriu definitoriu în delegarea sa la un anumit meci. Aceste tentative de amplificare a presiunii pe oficiali nu face decât să-i expună la greșeli".

În ciuda asigurărilor date de Keith Hackett, cotidianul britanic "Mirror" amintește de o serie de episoade în care nu s-a ținut cont de regula amintită mai sus.

În aprilie, Kevin Friend a fost retras de la meciul Tottenham - Stoke în baza suspiciunii că ar susține rivala la titlu a lui Spurs, Leicester City. Neîncrederea în verticalitatea lui Friend era fundamentată prin faptul că acesta locuiește în Leicestershire și a fost văzut în trecut la meciurile "vulpilor".

Un alt caz similar îl are în prim-plan pe Michael Oliver care a arbitrat anul trecut Newcastle - Norwich deși este fan declarat al "coțofenelor".

Manchester United-Liverpool este programat luni, 17 octombrie, de la ora 22:00.

sursa: mirror.co.uk

(George Vintila)

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
ortega
ortega  •  11 Octombrie 2016, 18:24

Păi la noi , fcsb le-a amenajat un sayvan fluierașilor chiar chiar la Mogoșoaia ... Nici nu trebuie să se deplaseze prea mult , că la meciurile mioritice sunt delegați invariabil arbitrii *** ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează