INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DEPRESIE

VIDEO + FOTO Strigătul disperat al unui fost internațional italian: „Sunt în depresie, m-am refugiat în anumite dependențe și sunt tratat de un psihiatru. Nu vreau să mă victimizez, ci să mă oblig într-un fel să nu mai recidivez”

Dani Osvaldo în duel cu Mats Hummels (foto: Guliver/Getty Images) +10   FOTO
Dani Osvaldo în duel cu Mats Hummels (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de , - Publicat joi, 14 martie 2024 16:27 / Actualizat joi, 14 martie 2024 16:53

A jucat la cel mai înalt nivel, e încă tânăr 38 de ani, dar viața fără fotbal l-a făcut să se prăbușească. El e Pablo Daniel Osvaldo, mai scurt Dani Osvaldo.

A încercat să-și găsească liniștea în muzică, o mare pasiune, a cântat în trupa El Barrio Viejo. Nu l-a ajutat să depășească momentele dificile.

Joi, Osvaldo a postat un clip video pe Instagram, rețea socială unde e urmărit de 555.000 de oameni. O înregistrare în penumbră, cu el vorbind despre suferința sa, despre dependența sa de droguri și alcool. Drama vieții lui Dani.

Cu vocea tremurândă, fostul fotbalist își începe confesiunea: „Salutare tuturor. Fac acest video pentru a lămuri niște lucruri, pentru a vă mărturisi câte ceva despre viața mea, deciziile mele. E greu pentru mine, nu am mai făcut asta, dar cred că a venit momentul pentru că sunt disperat și nu sunt deloc bine”.

Întunericul din cameră îi ascunde lacrimile. Vorbește despre dependențele sale și despre sănătatea sa mintală. Se oprește din când în când, vocea i se frânge sub greutatea depresiei.

„Mi-am pus o armă la tâmplă de două ori. Dacă nu ar fi fost copiii mei, m-aș fi sinucis!” » Un star din NBA vorbește despre problemele de sănătate mintală cu care s-a confruntat
NBA
„Mi-am pus o armă la tâmplă de două ori. Dacă nu ar fi fost copiii mei, m-aș fi sinucis!” » Un star din NBA vorbește despre problemele de sănătate mintală cu care s-a confruntat

„În primul rând și cel mai important, vreau să spun că ceea ce am spus despre Daniela (n.r. - fosta lui iubită) e o minciună. Am spus-o când eram supărat și îmi pare foarte rău pentru că vorbele mele i-au adus probleme la locul ei de muncă și în viața ei.

Strigătul de ajutor al lui Daniel Osvaldo

Vreau să vă spun câte ceva despre viața mea. Nu știu dacă e un strigăt de ajutor sau pur și simplu simt nevoia să vorbesc despre asta. De multă vreme mă lupt cu depresia. Asta m-a făcut să mă refugiez în anumite dependențe, alcool și droguri, și, adevărul e că sunt într-un moment în care simt că viața îmi scapă din mâini.

Am vrut să vă povestesc despre asta și să o împărtășesc cu voi. Sunt tratat de un psihiatru, iau pastile, sunt bolnav, mi-am pierdut respectul de sine, sunt în depresie. De multe ori recidivez în adicțiile mele de supărare, intru în autodistrugere și le fac rău oamenilor apropiați mie. Practic, trăiesc singur, închis în casă, nu pot face nimic productiv. Uneori, nu am chef nici să mă ridic din pat, nici să mă spăl.

Vă spun toate astea pentru că eu cred că singura modalitate de a mă vindeca cu adevărat este ca lumea să știe prin ceea ce trec.

Dani Osvaldo (foto: Guliver/Getty Images)
Dani Osvaldo (foto: Guliver/Getty Images)
Dani Osvaldo (foto: Guliver/Getty Images)
Dani Osvaldo (foto: Guliver/Getty Images)
Dani Osvaldo (foto: Guliver/Getty Images)
+6 FOTO

Am căzut în dependențe foarte urâte care nu fac decât ca depresia mea să se accentueze. Asta m-a făcut să mă îndepărtez de oamenii care mă iubesc mult și pe care eu îi iubesc la fel de mult. Nu am chef să-mi văd familia, să vorbesc cu copiii mei.

Vreau să-i cer iertare Danielei, pentru că plătește în acest moment din cauza mea. Trăiește lucruri pe care nu ar trebui să le trăiască. Nu spun toate astea pentru a mă victimiza, ci ca să înțelegeți că lucrurile pe care le fac și deciziile proaste din viața mea, supărarea mea pe lume și pe oameni sunt din cauza mea, din cauza problemelor mele, din cauza depresiei mele, a deciziilor mele proaste. Sunt sub tratament, dar de multe ori e greu să ies și cad iar în dependențe și mi-e greu să merg înainte.

În trecut am fost un fotbalist de elită, eram cu totul alt om, foarte sigur pe mine, plin de încredere. Azi sunt un om pe care nu-l mai recunosc. Mi-e foarte greu să ies din asta.

Dacă sunt oameni care trec prin situații asemănătoare îi încurajez să discute cu familiile lor. Asta încerc și eu. Cu unii membri ai familiei mele am vorbit, alții vor afla acum cu ce probleme mă confrunt. Mi-e greu să vorbesc despre asta, să mă deschid, mi-e greu să ies din realitatea din capul meu care nu e reală, dar în capul meu există și e foarte greu pentru mine să disting între ce e real și ce inventează mintea mea.

Voiam să spun toate astea mai ales ca, dacă cineva trece prin ceva asemănător, să ceară ajutor. Pentru că singur nu ieși din asta.

Eu am cerut ajutor și, chiar și așa, mi-e greu să ies din asta. Știu că voi reuși și voi fi cel de dinainte. Încă nu înțeleg cum am ajuns aici, sincer să fiu, Dar i se poate întâmpla oricui. Nu am un job stabil, mi-am cheltuit practic toată averea. Nu am un venit, iar banii s-au dus, dar asta e ultima mea grijă, pentru că niciodată nu m-au interesat banii.

M-am născut sărac și pot să mor sărac, nu-mi pasă de asta. Cel mai mult mă doare că devin tot mai sărac în suflet. Eu am fost mereu un prieten bun, un coleg bun, am vrut să fiu un tată bun, deși de multe ori nu am reușit.

Fac acest video pentru ca cei interesați să înțeleagă că de multe ori atitudinea mea vin dintr-un loc din mine pe care nu-l pot controla, e foarte trist și cel mai mult rău îmi fac mie.

Vreau să le cer iertare prietenilor mei, familiei mele, copiilor mei, Danielei. Repet, nu vreau să mă victimizez, ci să mă oblig într-un fel să nu mai recidivez. Simt că dacă toți știu ce mi se întâmplă, nu voi mai putea să scap și va trebui să rezolv. Bun, sper să mă înțelegeți și sper să pot redeveni cel de altădată într-o bună zi. Atât”.

Mai mulți actuali sau foști fotbaliști au ținut să-i transmită un mesaj lui Osvaldo. „Hai, Dani dragă, să ai putere, sunt sigur că vei fi bine”, i-a transmis Leo Paredes.

Haide, Dani! Primul pas este să vorbești despre asta, e un meci dificil pe care îl vei câștiga cu oamenii care te iubesc și au nevoie să te vadă bine .... ești un luptător războinic!!!!
Darío Cvitanich

Dani dragă! Vreau să te îmbrățișez, frate! Știi că te iubesc foarte mult și știu că vei fi puternic, ești o persoană frumoasă cu o inimă imensă! Hai, Dani! 🙏🏻💪🏻🤜🏻
Juan Forlin

Înconjoară-te de oameni care te iubesc cu adevărat ... . Și găsește un profesionist pentru a putea să-i spui ce simți. Forza !!!!
Cristian Llama

Dani, frate! Cei care te cunoaștem și am împărtășit momente cu tine știm cât de grozav ești. Nu te da bătut, luptă din greu, vei trece peste asta și noi vom fi alături de tine azi și mereu. Te iubesc foarte mult!
Javi Márquez

Daniela Ballester, 46 de ani, fosta iubită a lui Dani Osvaldo, este o jurnalistă care a obținut un masterat în jurnalism de investigație și radiodifuziune. Este activă pe rețelele sale de socializare pe care le folosește pentru a face jurnalism altfel, mai distractiv.

Povestea fotbalistului Daniel Osvaldo

Născut în Argentina, aproape de Buenos Aires, a debutat printre profesioniști la Huracan înainte de a semna cu Atalanta. A urmat o carieră cu 13 cluburi, cele mai multe italiene, șapte, inclusiv nume importante, ca Fiorentina, Roma, Juventus sau Inter.

Atacantul s-a simțit cel mai bine la AS Roma, între 2011-2013, în acea perioadă având și cele mai multe selecții la naționala Italiei (14 meciuri, patru goluri).

S-a retras tot în Argentina, în tricoul lui Banfield în 2020, însă el părăsise fotbalul de elită cu patru ani mai devreme, după despărțirea de Boca Juniors.

Citește și alte articole

Belgienii nu ne pot înfrunta la Euro cu fotbalistul pe care ar fi vrut să-l „fure
EURO 2024
Belgienii nu ne pot înfrunta la Euro cu fotbalistul pe care ar fi vrut să-l „fure" Serbiei! + Ce se întâmplă cu De Bruyne și cu selecționerul
Lautaro, Barcelona și Thuram, ținta meme-urilor după încheierea „optimilor” Champions League
Champions League
Lautaro, Barcelona și Thuram, ținta meme-urilor după încheierea „optimilor” Champions League

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
VanBasten2000
VanBasten2000  •  14 Martie 2024, 17:24

Depresia nu e o joaca.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează