INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Derapajele îl costă pe Jose Mourinho » Amenzi comice

Mourinho s-a îmbrăcat lejer în meciurile de pînă acum ale Realului din actuala stagiune. FOTO Reuters +1   FOTO
Mourinho s-a îmbrăcat lejer în meciurile de pînă acum ale Realului din actuala stagiune. FOTO Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 06 octombrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 05 octombrie 2011 20:41

Antrenorul Realului a fost pedepsit fiindcă i-a băgat degetul în ochi secundului Barcelonei şi pentru că refuză să poarte costumul clubului


Jose Mourinho atrage amenzi. Sumele contează prea puţin, chiar sînt ridicole. Motivele însă surprind datorită ilarităţii lor.

Atac cu "arătătorul"
Antrenorul Realului a fost suspendat ieri două meciuri şi "ars" cu 600 de euro. Pedepsele sînt consecinţa atacului din finalul returului Supercupei Spaniei, trofeu ratat pe 17 august, cînd el l-a lovit furios cu degetul în ochi pe secundul Barcelonei, Tito Vilanova.
Episodul a făcut înconjurul lumii, fiind socotit "o ruşine pentru fotbal". Oficialii Federaţiei spaniole au apreciat că Jose a fost provocat, de aceea şi "duşmanul" catalan a primit aceeaşi amendă, dar va sta numai o partidă. Suspendările vor fi tot în Supercupă.

Modă italiană, nu spaniolă
Renumit pentru capacitatea de a acumula amenzi, Mourinho a fost taxat şi de club. De vină-i vestimentaţia. Contrar sezonului trecut, portughezul refuză să îmbrace costumul oficial, livrat gratuit de o firmă spaniolă. "Nu-mi place, nu-l vreau!", a dictat el.
Revolta e explicată de faptul că Jose preferă marca italiană Giudici. Şi-a recomandat opţiunea, dar n-a găsit repede înţelegere. Şefii au căutat alte variante, însă, confruntaţi cu încăpăţînarea antrenorului, au luat legătura cu cei de la Giudici, care au promis că vor crea o linie specială pentru Real.

Pînă va fi reglată problema, contracost, Mourinho se echipează casual la meciuri şi adună amenzi. Pînă acum a strîns trei de cîte 1.000 de euro. Le plăteşte nu doar pe ale sale, ci şi pe cele ale secunzilor lui, pe care i-a obligat să procedeze la fel.

10 milioane de euro e salariul anual la Real al lui Mourinho, sumă-record pentru un antrenor

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (4)
sebaa
sebaa  •  06 Octombrie 2011, 13:06

Nu mi-aduc aminte, pe Pinto l-au suspendat?

stancuvlad
stancuvlad  •  06 Octombrie 2011, 11:27

un caracter de toata jena....2 etape si 600 de euro e mult prea putin pentru un episod considerat "o ruşine pentru fotbal".

danalexu
danalexu  •  06 Octombrie 2011, 11:11

e un jegg

Vezi toate comentariile (4)
Comentează