INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AC MILAN - INTER, MÎINE, 21:45, DIGISPORT ŞI LIVE TEXT PE GSP.RO

Derby della Madonnina, Milan - Inter, a ajuns la numărul 176 în Serie A

Duel între Lucio şi Ibrahimovici într-o partidă disputată în noiembrie 2010
Duel între Lucio şi Ibrahimovici într-o partidă disputată în noiembrie 2010

Articol de - Publicat sambata, 02 aprilie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 01 aprilie 2011 23:33

Toată Italia, şi nu numai, va fi conectată sîmbătă seară la stadionul San Siro din Milano. La 21:45, în direct pe DigiSport, se dă startul unuia dintre cele mai urmărite dueluri din fotbalul mondial: Milan - Inter.

Au fost un singur club
"Şocul" dintre cele două mari puteri ale Italiei şi Europei îşi are începuturile tocmai în ianuarie 1909, cînd Milan şi-a adjudecat victoria cu 3-2. De fapt, atunci a fost un duel între jucători ce pînă cu un an înainte formaseră o singură echipă: Milan Cricket and Football Club, fondată în 1899 de viceconsulul britanic la Milano, Alfred Edwards. Ruptura s-a produs nouă ani mai tîrziu din cauza unor neînţelegeri asupra transferurilor de jucători străini, iar fracţiunea rebelă s-a constituit în FC Internazionale Milano.

"Lăudăroşi" şi "şurubelniţe"
La acea vreme, interiştii treceau drept reprezentanţii burgheziei oraşului, fiind porecliţi bauscia, în traducere lăudăroşi. Milanul, poreclit casciavit (şurubelniţa), era formaţia clasei muncitoare şi a sindicatelor. În timp, însă, aceste semnificaţii s-au pierdut. Mai ales după ce rossonerii au fost preluaţi în anii' 80 de Silvio Berlusconi, patronul cunoscutului trust Mediaset.

În onoarea Fecioarei Maria
Ce a rezistat de-a lungul deceniilor, ba chiar a fost cultivat de ambele tabere, e numele dat acestui meci: Derby della Madonnina. Este intitulat aşa în onoarea principalei atracţii a metropolei, statuia Fecioarei Maria, amplasată chiar în vîrful Domului din Milano.

Cu titlul pe masă
Derby della Madonnina de sîmbătă seară e deja al 176-lea în Serie A. Iar bilanţul îi este favorabil Interului: 64 de victorii, 52 de remize şi 59 de eşecuri. Golaveraj: 255-236. Miza acestei întîlniri: titlul de campion al Italiei. Milan se află pe primul loc al clasamentului, dar are numai două puncte în faţa nerazzurrilor cu opt etape înaintea finalului stagiunii.

Chivu joacă
Refăcut de pe urma problemelor pe care le-a avut la pulpă şi care l-au ţinut pe tuşă în duelurile "tricolorilor" cu Bosnia şi cu Luxemburg, Cristi Chivu se află la dispoziţia antrenorului Leonardo. Potrivit Gazzetei dello Sport, el va fi titularizat aproape sigur în centrul defensivei Interului. Targetul său: stoparea brazilianului Pato, unul dintre principalele pericole ale ofensivei Milanului.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
ady_my_star
ady_my_star  •  02 Aprilie 2011, 16:56

deci nu cred ca chivu are salarulmai amre ca pazzini,sjnider,maicon si j.cesar nuca nu e bun dar...nu prea cred.

giulian8050
giulian8050  •  02 Aprilie 2011, 14:00

Bai fratilor...de ce va place atat de mult sa inventati cifre si statistici? Wikipedia si site-urile oficiale ale cluburilor sunt la indemana oricui,n-ar strica sa le consultati inainte sa faceti un articol! Nu va spun unde ati gresit,va las sa va corectati singuri...In alta ordine de idei...MILAN MILAN MILAN !!! FORZA IL DIAVOLO! FORZA 1899! P.S.: PE ASTA NU AM CUM SA NU O SPUN...LUI PATO I-ATI LUAT 9 CM DIN INALTIME...LA SALARII NU MAI ZIC...75% DIN CIFRELE FOLOSITE SUNT IREALE...NU STIU DE UNDE VA DOCUMENTATI....FORZA AC MILAN!

roby_inter82
roby_inter82  •  02 Aprilie 2011, 13:09

forza nerazzurri

Vezi toate comentariile (7)
Comentează