INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Di Biagio îl cheamă de la pensie pe Buffon: "Să te retragi e ca și cum ai muri prima oară!"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 27 februarie 2018 10:12

Gianluigi Buffon (40 de de ani), liderul selecțiilor în Squadra Azzurra, renunță momentan la ideea renunțării anunțate în noiembrie și va apăra în amicalele cu Argentina, Franța și Olanda: ”Dacă voi fi chemat, uit și de vacanță”.

După ce s-a alintat cu tentația întoarcerii la "națională", Buffon chiar s-a decis să mai apere. Măcar 2-3 jocuri va mai sta în poarta Squadrei Azzurra, ce va privi CM 2018 la televizor! "Nu se putea încheia o așa carieră cu amărăciunea de pe San Siro. Gigi mi-a oferit disponibilitatea revenirii", a dezvăluit selecționerul Di Biagio.

"Nu poți dezerta"

"Mă gândeam să plec într-o scurtă vacanță, dar când echipa națională are nevoie de tine nu poți dezerta. E un ciclu delicat de amicale, vreau să dau o mână de ajutor în perioada de tranziție. Apoi, în iunie, voi evalua situația. Este o formă de fidelitate și de responsabilitate față de Italia. Să te retragi e ca și cum ai muri prima oară!", confirmă goalkeeperul de 40 de ani.

Căpitanul revine de la pensie cu Argentina și Anglia, pe 23 și 27 martie, și, probabil, cu Franța și Olanda, în iunie. Ultimul cu batavii, pe 4, are loc pe Allianz Stadium din Torino, și ar fi ocazia perfectă a retragerii în fața propriilor fani. 

175 de selecțiiare Gianluigi Buffon în Squadra Azzurra, cu care a luat titlul mondial în 2006. E unicul rămas în activitate din acea echipă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
gica.paunescu
gica.paunescu  •  27 Februarie 2018, 11:49

Intr-o carte publicata in '66-'67 ( iata, sunt peste 50 de ani de-atunci) intitulata ,, Finala se joaca astazi'', Ioan Chirila - intr-unul din capitole ( ,,Fotbalistii mor in picioare'') este cuprinsa zicerea asta; ,, Noi, calciattori, moriamo doppio, e per la prima volta in piedi''( nu-i nevoie sa zic si-n romana, suntem cu toti din ginta latina si putem presupune ce-nseamna; sper sa fi reprodus relativ corect zicerea). Nu stiu carui jucator este atribuita, este insa cu siguranta un italian. Nu cadreaza , totusi, cu expresia atribuita lui Buffon ( nu se moare de mai multe ori, nu-i asa ? ). Servus, P.S. Sa fie vorba tot de-un portar italian , oare, in cartea mentionata ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează