INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Dimitri Payet a dezvăluit adevăratele motive pentru care a plecat de la West Ham

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat vineri, 10 martie 2017 18:16

Dimitri Payet s-a transferat în această iarnă, de la West Ham la Olympique Marseille, însă condiţiile în care francezul s-a despărţit de formaţia londoneză nu au fost dintre cele mai bune.

Jucătorul de 29 de ani îşi prelungise contractul cu englezii în 2016, pentru încă cinci sezoane, deşi mai multe cluburi importante se băteau pentru semnătura lui.

La începutul acestui an, Payet a refuzat să mai joace pentru West Ham, lucru confirmat şi de antrenorul Slaven Bilici, iar, la sfârşitul perioadei de mercato din ianuarie, englezii i-au dat voie să plece la Marseille, vâzând că nu se pot înţelege cu jucătorul.

După mai bine de o lună de la momentul transferului, internaţionalul francez a dezvăluit adevăratele motive pentru care a părăsit-o pe West Ham. Acesta a declarat că nu era mulţumit de stilul de joc al echipei, în special de cel al defensivei.

"Felul în care jucam şi sistemul defensiv nu mă mulţumeau deloc. Se poate spune că mă săturasem de lucrurile de acolo. Îl cunoşteam pe Rudi Garcia şi ştiam ce tip de filosofie are, iar decizia a fost rapidă. Dacă mai aşteptam şase luni, pierdeam timpul.

Când am jucat cu Hull City acasă, am învins cu 1-0, dar adversarii au lovit de patru ori bara. Toată lumea era fericită în vestiar la finalul meciului, deşi omul meciului trebuia să fie acea bară", a declarat Payet pentru L'Equipe.

Cel care a înscris golul decisiv împotriva României la EURO 2016 a recunoscut că a fost nevoit să aibă o atitudine fermă în faţa conducerii celor de la West Ham pentru a-l lăsa să plece.

"I-am avertizat că vreau să plec, dar nu prea m-au luat în serios. I-am privit în ochi şi le-am spus că voi suporta consecinţele. Slaven Bilici ştia că am alte planuri.

Încă de la începutul sezonului, după încheierea EURO 2016, am vorbit cu conducerea despre asta, însă nici nu au vrut să audă. Am respectat decizia, dar situaţia sportivă s-a înrăutăţit şi în ianuarie le-am spus din nou că vreau să plec.", a mai spus fotbalistul.

30 de milioane €au plătit francezii pentru readucerea lui Payet la club

În 2015, jucătorul care va împlini luna aceasta 30 de ani aducea în conturile lui Marseille 15 milioane de euro.

66 de partide a jucat Payet la West Ham, în care a reuşit 18 goluri şi 25 de pase decisive.

În 8 partide a evoluat de la întoarcerea la Marseille, reuşind 3 goluri.

surse: lequipe.fr, skysports.com

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close