INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DRAMA LUI RONNIE

Distrus

Articol de - Publicat vineri, 15 februarie 2008 00:00

Ronaldo şi-a rupt miercuri tendonul rotulian stîng. Ieri a fost operat la Paris şi va lipsi cel puţin 8 luni, brazilianul riscînd să-şi încheie cariera la 32 de ani

Italia a intrat în stare de şoc miercuri seară. Rezultatul restanţei cu Livorno (1-1) nu mai interesa pe nimeni. Jucătorii, oficialii şi tifosii Milanului s-au cutremurat, iar pe "San Siro" s-a stins brusc lumina în minutul 60. N-a căzut nocturna. Mai rău: a apus "Fenomenul" Ronaldo! Acum, foarte probabil, definitiv. Doar printr-un miracol medical brazilianul ar mai putea renaşte.


1,2,3, KO!
Filmul dramei s-a derulat iarăşi rapid şi extrem de dureros. Milan avea nevoie de victorie ca să facă doboare Fiorentina de pe locul 4. Ronnie a intrat după pauză. Minutul 57. Era 0-1 şi campioana Europei se chinuia să revină pe tabelă. Antrenorul Ancelotti l-a scos pe Paloschi şi a mizat disperat pe Ronnie. Iar dacă puştiul-minune marcase duminică după 18 secunde de la intrarea pe gazon, Ronaldo a aşteptat 180 ca să lovească. Şi, din nefericire, să se şi lovească!
Pocnet sinistru
A protejat balonul centrat de Oddo din dreapta. I-a luat faţa lui Vidigal, care a comis henţ în careu. Fluierul arbitrului Brighi a sunat scurt. Penalty. Dar şi finalul meciului pentru brazilian. Fundaşul portughez i-a atins piciorul de sprijin şi Ronnie s-a prăbuşit. Genunchiul i-a trosnit ca un lemn putred, zgomotul înfiorîndu-l pe portarul Amelia, aflat la doar cîţiva paşi. Apoi un urlet ascuţit şi lacrimi. Multe lacrimi şi aceeaşi grimasă cu care părăsise fotbalul şi în urmă cu 8 ani. Genunchiul său stîng devenise rezervorul de durere al planetei. Şi nu numai al planetei fotbal.

Tendon rupt
N-a mai contat că Pirlo a transformat lovitura de pedeapsă. Lovitura destinului primită de colegul său i-a doborît pe toţi. În timp ce "rossonerii" alergau distruşi după golul 2, o ambulanţă demara fulgerător spre spital. Lîngă Ronaldo a urcat şi fostul milanez Leonardo, iar Seedorf le-a fost escortă în propria maşină. Rezonanţa magnetică, apoi sentinţa crudă: ruptura tendonului rotulian. Deci, a treia operaţie la genunchi! A urmat interminabila noapte de chin pe patul spital.


Fuga la Paris

Ieri dimineaţă, la 12 fix, un elicopter l-a transportat în Franţa, împreună cu fizioterapeutul personal Bruno Mazziotti, logodnica Maria Beatrix, medicul clubului Massimiliano Sala şi Leonardo. La Paris, deja îl aştepta profesorul Gerrard Saillant şi echipa sa de medici care îi refăcuse genunchiul drept. În cursul după-amiezii, jucătorul de 31 de ani a intrat la cuţit. Prognoza vorbeşte despre cel puţin 8-9 luni de pauză. La 23 de ani, Ronnie a avut nevoie de un an şi jumătate să se refacă. Mai e loc de o minune?

Ora fatală
Ceas blestemat pentru Ronnie! Pe 12 aprilie 2000, cînd şi-a rupt celălalt genunchi, era ora 22:16. Nu trecuseră decît 6 minute şi 12 secunde de cînd îl schimbase pe Mutu la Inter, în turul finalei Cupei Italiei, cu Lazio. A reintrat pe 20 septembrie 2001, în minutul 62 al partidei cu FC Braşov din Cupa UEFA, tot la 22:16! Firul carierei sale, înnodat atunci, s-a rupt acum în minutul 60. Incredibil, aproape la aceeaşi oră! Era 22:46, cînd Ronaldo s-a prăbuşit în careul lui Livorno.

"Ronaldo se simţea apt de joc. Nu eram nebuni să-l băgăm în teren nerefăcut"
Carlo Ancelotti, antrenor Milan

"Se teme pentru cariera lui, dar nu-l vom abandona. Cred că va reveni curînd"
Adriano Galliani, vicepreşedinte Milan

"Nu merita să păţească un aşa ghinion. Sînt convins să nu va renunţa la fotbal"
Zeljko Kalac, portar Milan

"E greu de prevăzut cînd se va reface. Are opt ani în plus faţă de ultima operaţie"
Gerrard Saillant, chirurg francez

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
 •  16 Februarie 2008, 17:17

kin da esti taran rau frate degeaba stai in centru buc daca stai :)) da esti prost in mm

 •  16 Februarie 2008, 08:48

Ca in fiecare an Roanaldo mergea la CARNAVALUL DE LA RIO ca sa isi refaca fortele. Anul acesta nu a ajuns in brazilia, si sigur se gandea cum sa-i convinga pe cei de la Milan sa il lase sa plece ... dar ajunge acum, si dupa finalul Carnavalului si din pacate in carje

 •  16 Februarie 2008, 01:25

din nou pt taranul KUN din centrul Bucurestiului - esti un taran ba, ai auzit de ronaldo? mars ba de-aici...

Vezi toate comentariile (15)
Comentează