INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANŢA

Domenech dezvăluie în cartea sa latura urîtă a lui Ribery: "Am văzut în ochii lui ură, invidie"

Articol de - Publicat miercuri, 21 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 20 noiembrie 2012 22:03

Fostul selecţioner al Franţei între 2004 şi 2010 mărturiseşte că "pentru tot ce a făcut, îmi venea să-l strîng de gît pe Ribery"


Cartea lui Raymond Domenech, "Singur", ce va fi lansată azi, continuă să facă valuri în Franţa. Unul dintre inamicii săi a fost Franck Ribery, jucătorul pe care l-a promovat la "naţională" în 2006, dar care "a înveninat atmosfera la lot cu atitudinea de divă".

Fostul selecţioner îi dezvăluie latura urîtă a mijlocaşului de la Bayern. "La un moment dat, cînd am vrut să-i mulţumesc, m-a întîmpinat rece, trăgîndu-şi mîna şi spunîndu-mi cu răutate: «Nu mă atinge!». Pentru tot ce a făcut, îmi venea să-l strîng de gît".

Domenech a mai povestit un episod dur, cînd i-a spus lui Yoann Gourcuff "ţi-am dat cheile Franţei, joacă!". "Ribery, care nu-l plăcea deloc pe Gourcuff, a avut o reacţie îngrozitoare. Am văzut în ochii lui ură, invidie", îşi aminteşte antrenorul în vîrstă de 60 de ani.

Cum este Ribery pentru Domenech? "Cînd sînt probleme, e primul care fuge de pe corabie. Un jucător mare din 2008 m-a sfătuit să nu-i las «naţionala» pe mînă şi am făcut-o. Cît de idiot am putut fi".


Jurnalul lui Domenech la CM 2010
"Nu mai aveam energie, nu-i mai iubeam pe jucători, capriciile lor mă terminau. Nu mai exista speranţă. Nu voiam decît să dispar"
"Eram în culmea furiei. Acea inerţie colectivă a jucătorilor mă îmbolnăvea. Nu-mi mai păsa de acea bandă de debili"
"M-am păcălit total. Mă simţeam umilit că am greşit atît de mult cu această echipă a Franţei. Noua generaţie? Adolescenţi pierduţi cu psihic fragil"

Domenech despre...
... Henry
"L-am şters din memorie. Gură mare, implicare minimă. Evra l-a bănuit pe el că ar fi fost «cîrtiţa» din vestiar la Mondialul din 2010"
... Anelka
"Un diletant. După eşecul cu Mexicul de la Mondial, rîdea cu Gallas. Ce inconştienţă! Erau fericiţi la înfrîngere?"
... Malouda
"Un măgar. Nu suporta faptul că nu este liderul echipei"
... Gourcuff
"Îmi venea să-l iau la palme pe băiatul cu aer candid. Un conducător de joc e un războinic, nu unul care tace. Trezeşte-te, Yoann"
... Zidane
"Un adevărat lider, autoritatea sa nu era contestată de nimeni. Un jucător excepţional, dar şi patronul echipei în afara terenului"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
bogdanalex
bogdanalex  •  21 Noiembrie 2012, 16:16
Postat de red77 pe 21 Noiembrie 2012, 11:28

care nationala a frantei ? e o selectionata africana cu vreo 2 albi si aia cine stie de prin ce loc al europei ! e normal sa nu simta mare lucru pentru franta ei jucand ca niste profesionisti (mercenari) si atat !

n-as merge asa departe cu afirmatiile. chiar daca sunt africani sau ce-or fi nu cred ca nu le pasa de Franta pt ca majoritatea s-au nascut acolo si alegerea nationalei a fost a lor. Germanii de exemplu si ei au jumate de echipa "extra-nationala" sa zic asa ( Podolski, Klose, Boateng, Ozil, Khedira, Gündogan ) si totusi merge. De vina este maimuta asta creatza de Domenech si nu inteleg cum de a fost tinut in functie atat dupa asa rezultate.

red77
red77  •  21 Noiembrie 2012, 11:28

care nationala a frantei ? e o selectionata africana cu vreo 2 albi si aia cine stie de prin ce loc al europei ! e normal sa nu simta mare lucru pentru franta ei jucand ca niste profesionisti (mercenari) si atat !

bogdanalex
bogdanalex  •  21 Noiembrie 2012, 10:28

Terminati cu prostiile.... Domenech a fost un maimutoi, cel mai rebut dintre antrenori. Pai Ribery s-a promovat singur la nationala nu l-a promovat Domenech. Cu echipa care o avea pe mana trebuia sa faca gaura in cer. Nu iese fum fara foc! Nu pot fi jucatorii impotriva ta asa tam-nesam. Sigur a comis-o grav si acum se lamenteaza ca o pasarica in carti. Ar trebui sa lase beletristica asta de 2 lei si sa puna mana pe o carte de antrenorat, ca e un gunoi de antrenor de divizia X

Vezi toate comentariile (5)
Comentează