INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  VIZITĂ

Două zile în țara dictatorilor » Vizită controversată! Messi a ajuns vineri în Gabon, iar ieri a pus piatra de temelie a viitorului stadion din Port-Gentil

Articol de - Publicat duminica, 19 iulie 2015 00:00

Argentinianul, aflat încă în vacanță înaintea revenirii la Barcelona, a fost invitat de Ali Bongo, șeful statului. Acesta și tatăl său au stăpînit țara africană din 1967!

În capitala Libreville, Samuel Eto'o are o academie de fotbal. Camerunezul a mai adus în Gabon doi foști jucători blaugrana: Xavi și Valdes.

Leo Messi își continuă vacanța prelungită după Copa America. În urma unui sejur în Insulele Turks&Caicos (Marea Caraibelor), argentinianul s-a oprit într-un loc mai puțin așteptat: Gabon! O vizită scurtă, dar care a pus pe jar presa mondială. "Țara e pradă tensiunilor sociale", scrie L'Equipe. Și îl are președinte pe Ali Bongo, fiul dictatorului Omar. Cei doi conduc de 48 de ani statul situat pe coasta atlantică a Africii Centrale.

"O mare sumă de bani promisă"

Cvadruplul Balon de Aur, 28 de ani, a debarcat vineri în Gabon. Oficial, pentru a pune ieri piatra de temelie a viitoarei arene din Port-Gentil, care va găzdui meciuri la CAN 2017. Neoficial, numărul 10 al Barcelonei ar fi participat și la lansarea unui restaurant deținut în capitala Libreville de Nourredine, unul dintre cei trei fii ai lui Ali Bongo.

De altfel, chiar președintele l-ar fi invitat pe Messi. Și, susține L'Equipe, i-ar fi promis sud-americanului o mare sumă de bani. Cum a ajuns Bongo la argentinian? Prin prietenul Samuel Eto'o, fost jucător al Barcei, care are o academie de fotbal la Libreville. El l-a convins pe Leo să vină.

"Leo, îți mulțumesc că ți-ai respectat promisiunea și ai mers în Gabon, a doua mea țară!"
mesajul lui Eto'o pe Instagram

A ajutat un fost antrenor de la CFR

Atacantul camerunez, 34 de ani, acum la Antalyaspor, a mai adus în trecut doi jucători catalani. Pe Xavi și Victor Valdes. Și tot Eto'o l-ar fi ajutat pe portughezul Jorge Costa (antrenor la CFR Cluj în sezonul 2011-2012) să devină selecționerul "naționalei" gaboneze. Avîndu-l ca asistent pe Deco, ex-Barca și internațional lusitan. Deco a fost și el alături de Messi în această vizită de două zile în centrul Continentului Negru.

Președintele cu 20 de case în Franța

Gabon, o țară situată pe ecuator, în vestul Africii Centrale, a avut doar trei președinți după independența de Franța, în 1961. Doi dintre ei sînt din familia Bongo. Primul, Omar, a preluat puterea în 1967, la 32 de ani, și a condus statul bogat în petrol pînă la moartea sa, în 2009: 41 de ani și 155 de zile, al 4-lea dictator al istoriei (după Castro, Kim Ir-sen și mongolul Tsedenbal). Conform presei franceze, cheltuia 55 de milioane de dolari anual, mare parte în Hexagon, unde deținea 20 de case și apartamente de lux. L-a urmat ca președinte fiul lui Ali (56 de ani; foto, în 2014, alături de Obama) în 2009, după ce fusese 2 ani ministru de externe, 8 ani deputat și 10 ani ministru al apărării.

Copertă falsă Ole: Leo pleacă la United!

Ieri, în ziua alegerilor la Barcelona (cei 109.367 de socios au votat noul președinte, dintre Bartomeu, Laporta, Freixa și Benedito), a apărut pe Internet o copertă falsă a cotidianului argentinian Ole (foto). Lansată se pare de unul dintre adversarii lui Bartomeu, anunța că Messi e împotriva ultimului lider blaugrana și pleacă la Manchester United din cauza conflictului cu Bartomeu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează