INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Duminică, pierzi sau cîştigi!

Articol de - Publicat marti, 13 mai 2008 00:00

Inter nu vrea să mai sufere coşmarul cu Lazio din mai 2002. Îi trebuie o victorie duminică, la Parma, şi obţine al treilea “ scudetto” consecutiv.

Eroul Italiei de la Mondiale a ajuns inamicul public numă­rul 1 la Milano! Marco Mate­raz­zi se joacă periculos cu nervii şi inimile tuturor interiştilor. “Matrix” a ratat penaltyul de “scudetto” cu Siena, la 2-2, şi liderul riscă să piardă duminică o cursă pe care a dominat-o cu autoritate. Deşi, pe 17 februarie, formaţia lui Roberto Mancini avea 11 puncte avantaj faţă de AS Roma.

“Amicul” lui Zidane a fost făcut praf după meci. Colegii l-au închis în vestiar şi l-au atacat dur: “Ai vrut să fii tu mereu fenomen şi să ieşi în faţă, însă acum ne-ai spart ouăle”. Mancini l-a înjurat pe Materazzi şi a urlat la Cruz, primul pe lista execu­tan­ţilor la penaltyuri. Şi preşe­din­tele Moratti i-a aruncat printre dinţi clasicul “merda” (rahat), scoţîndu-l ţap ispăşitor pentru remiză. “Anul trecut, tot cu Siena, am dat ambele goluri. Am avut curajul să bat penaltyul la 1-1, deşi erau în teren şi Cruz, şi Ibrahimovici, şi am ieşit campioni. Acum am greşit”, s-a scuzat Marco.

La Milano, le revine tuturor în memorie ziua de 5 mai 2002, cînd Inter trebuia să cîştige în ultima etapă pe “Olimpico”, cu Lazio. Dar echipa pregătită atunci de Hector Cuper a cedat (2-4). Acum, Parma, echipa fostului tehni­cian argenti­ni­an, demis chiar aseară, retrogra­dează, după 18 ani în Serie A, dacă nu-i în­vin­ge acasă duminică pe “neraz­zurri”

CALCULE
Inter, 77,7% şanse
Dintre cele nouă variante posibile în partidele Parma - Inter şi Catania - AS Roma, echipa lui Chivu cîştigă titlul în şapte cazuri. Doar în două situaţii “gialloros­sii” termină pe primul loc.
Inter iese campioană:
Dacă învinge la Parma;
Dacă Roma nu cîştigă la Catania;
Dacă obţine acelaşi rezultat ca Roma.

AS Roma iese campioană:
Dacă bate pe Catania şi Inter face egal sau pierde la Parma.

PRECEDENT
A păţit-o în 2002!
În istoria Serie A, s-a mai întîmplat de patru ori ca liderul să fie detronat în ultima etapă. În trei situaţii a ieşit campioană Juventus (1966-’67, 1972-’73 şi 2001-2002), iar într-un caz a triumfat Lazio (1999-2000), chiar în dauna lui Juve. Ultimul episod de coşmar l-a trăit tocmai Inter. Echipa lui Hector Cuper a intrat cu 2-2 la pauză şi a pierdut cu 2-4, deşi întreg stadionul era populat cu suporteri “nerazzurri”, veniţi de la Milano pentru a sărbători al 14-lea “scudetto”.

Ajutor de la Zenga
Inter speră şi în ajutorul indirect al lui Walter Zenga. Fostul legendar portar italian, care a evoluat la Inter între 1982 şi 1994, îşi poate face fos­ta echipă campioană. Numit în urmă cu 5 săptămîni antrenor la Catania, Zenga luptă să-i salveze pe sicilieni de la retrogradare. Ca să nu stea la mîna jocului rezultatelor rivalelor la ultimele două locuri ce duc în Serie B, Parma şi Empoli, Catania trebuie să scoată măcar un punct. Pentru că la eventuala egalitate de puncte cu Parma, are avantajul duelurilor directe (0-0 acasă şi 2-2).

Mutu merge în Ligă?
Fiorentina e din nou favorită să prindă ultimul loc de Champions League. Deşi căzuse pe 5 după eşecul din Sardinia, Viola, deşi fără Mutu (suspendat în ultimele două etape), a profitat de înfrîngerea Milanului la Napoli (1-3) şi are acum două puncte avans faţă de “rossoneri”. Şi are nevoie de încă un triumf duminică, la Torino, echipă scăpată de griji, ca să rămînă pe locul 4. Altfel, adio Ligă, dacă remizează sau pierde şi Milan trece pe “San Siro” de Udinese, sigură de prezenţa în Cupa UEFA.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (8)
 •  14 Mai 2008, 07:00

@ ultrasromani : ghicesti viitorul? :)) nostradamusule...nu-mi spune ca sezonul viitor roma ia campionatul,cupa si liga campionilor :))) mana lui moratti a fost si la inter-siena 2-2...nu? :)) bafta.

 •  13 Mai 2008, 23:20

Cand va spun ca e mana lu` Moratti nu ma credeti! Iata un alt exemplu: niciun suporter roman nu are voie sa se deplaseze in Catania la meciul dintre gazdele cataneze si AS Roma pentru ca se spune ca ar iesi adevarate razboaie pe strada. Poi si Inter de ce are voie sa mearga pe Ennio Tardini? Aia is mai cuminti? Sa le fie rusine;oricum Zenga & Co. sa stea calma,caci nici macar un egal nu scoate cu Roma.Pica in B,iar Parma se salveaza cu un 0-0 acasa,asteptand rezultatele contracandidatelo

 •  13 Mai 2008, 17:21

in momentul de fata in italia dak primele doua termina la egalitate sezonul in cazul de fata inter este campioana pentru ca se tine cont de meciurile directe unde inter este in avantaj

Vezi toate comentariile (8)
Comentează