INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN MUNCHEN

După ce a început sezonul în genunchi, Bayern e aproape de "triplă"! » De la Van Chin la Van Genial!

Louis Van Gaal, Van Gaal
Louis Van Gaal, Van Gaal

Articol de - Publicat luni, 03 mai 2010 00:00

Van Gaal e practic campion cu Bayern la capătul unui sezon pe care l-a început catastrofal

În iulie, cînd a venit la Bayern, Louis van Gaal le-a cerut şefilor 6 luni pentru a pune pe picioare o echipă de top. "Şase luni? Cine mai are oare răbdarea asta după «coşmarul» Klinsmann?", se întrebau atunci ziarele germane. Olandezul însă n-a glumit.

Ca şi la Barcelona sau la Alkmaar, Van Gaal a fost mai întîi Van Chin. N-a ezitat să renunţe la jucătorii care nu-i erau pe plac (Lucio, Toni) şi să promoveze tineri: Muller, Badstuber, Contento, Alaba. Arogant, dominant, încăpăţînat, el nu s-a abătut nici o secundă de la disciplină şi de la filosofia sa. Preţul a fost însă scump. În etapa a 3-a, la 1-2 cu Mainz, Bayern bifa cel mai prost start de campionat din ultimii 43 de ani. Iar în noiembrie, după o singură victorie în 4 meciuri, toată lumea lua deja în calcul eliminarea din faza grupelor Ligii.

Declick-ul s-a produs în ultimul ceas. Pe 9 decembrie, la împlinirea celor 6 luni cerute de tehnicianul olandez, contra lui Juve: 4-1 la Torino. De atunci, totul a mers ceas. Iar acum, Van Gaal e Van Genial şi bavarezii stau să culeagă roadele: campionatul şi l-au adjudecat practic sîmbătă, sînt în finala Cupei Germaniei şi a Ligii.

"Nu ştiu cîţi antrenori sînt în Europa care să fi cîştigat campionatul în trei ţări diferite, ca mine"
Louis van Gaal, antrenor Bayern

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
 •  04 Mai 2010, 14:05
Postat de pe 03 Mai 2010, 06:53

Mai este unul. Mircea Lucescu !!!

hehe, saracu' olaroiu...intra si el in aceasta selecta categorie...dupa al steeeaua , al hilal era cat p-aci anu' asta s-o ia si-n quatar! mari campionate.. acum, serios, van gaal nu e tare c-a luat titlul cu barca sau bayern...e tare pentru ca a reinventat la sfarsit de secol XX fotbalul total la ajax si pentru ca a luat titlul cu AZ...aia e performanta uluitoare!

 •  04 Mai 2010, 14:02
Postat de pe 04 Mai 2010, 09:32

eu nu intelg cum a reusit un antrenor necunoscut sa faca o echipa bunisoara, din una slabuta! pai astia nu au loc nici in primele zece echipe din anglia, nici in franta!!! acolo, ar retrograda!!!

QUQULE, CATI ANI AI MA? ehe..acu' vreo 15 ani toata pustimea de varsta ta actuala din romanika se visa antrenata de van necunoscutu' asta...si sa stii ca ajaxul ala de pusti care a batut marele milan de 3 ori in 1995(cu toate ca blatistul sef arbitru pe prater nu mai stia cum sa i-o bage in poarta lui van der saar)mie mi s-a parut cea mai frumoasa echipa din istoria fotbalului de club.i-auzi v.der sar, fratii de boer, finidi, litmanen,seedorf,kanu,davids,overmars..si kluivert!

 •  04 Mai 2010, 12:39
Postat de pe 04 Mai 2010, 09:32

eu nu intelg cum a reusit un antrenor necunoscut sa faca o echipa bunisoara, din una slabuta! pai astia nu au loc nici in primele zece echipe din anglia, nici in franta!!! acolo, ar retrograda!!!

da si tu un search pe wikipedia si vezi cat de necunoscut van gaal, prostul p^lii

Vezi toate comentariile (9)
Comentează