INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

După eşecul din Olanda, Hiddink e deja regretat la Istanbul: ”Cine-i acest Avci?”

Numit în noiembrie 2011, selecționerul Avci mai are în acest an două meciuri decisive, cu România acasă și cu Ungaria în deplasare
Numit în noiembrie 2011, selecționerul Avci mai are în acest an două meciuri decisive, cu România acasă și cu Ungaria în deplasare

Articol de , - Publicat luni, 10 septembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 09 septembrie 2012 21:14

Noul selecţioner e criticat pentru alegerile făcute la Amsterdam, iar mass-media din Istanbul se teme că echipa naţională ”ar putea plăti scump pentru haosul din campionat”.

Debutul ratat de la Amsterdam a creat tensiuni la turci înaintea meciului cu Estonia (mîine, 21:00). Eşecul contra Olandei i-a adus critici lui Abdullah Avci. Succesorul lui Hiddink este acuzat în presă şi de suporteri pentru alegerea formaţiei de start, fiind considerat nepotrivit în postul de selecţioner.

"Am vrut schimbare şi l-am dat afară pe Hiddink. Olandezul era prea cositisitor şi nu ne-a calificat la Europene. Bine, dar cine e acest Avci? Uitaţi-vă la biografia lui! Pe cine a pregătit el? Echipa a doua la Istanbulspor şi la Galatasaray, «naţionala» Under 17 şi patru ani pe Buyuksehir! S-ar putea să ne coste scump alegerea lui. Dacă tot nu mai doream antrenori străini, de ce n-am adus tineri? Ertugrul de la Bursaspor sau Tolunay de la reprezentativa de tineret?", s-a revoltat Sergen, analist la Kanal Turk.

Fostul internaţional turc şi elev al lui Mircea Lucescu la Beşiktaş avertizează: "Haosul total din campionat şi faptul că nici un club nu reuşeşte rezultate în Europa se reflectă la naţională".

Schimbă echipa şi sistemul
Sub presiunea presei, Avci anunţă modificări contra balticilor. Trei nume noi vor apărea între titulari cu Estonia, în care se va miza pe 4-4-2, renunţînd la 4-2-3-1. Fundaşul Gokhan Gonul îl va înlocui în dreapta pe Hamit Altintop, o improvizaţie nereuşită pe ArenA. La mijloc, Selcuk Inan face rocada cu Tunay Torun, fiind posibilă şi apariţia lui Nuri Şahin, prin renunţarea la defensivul Topal. În atac, Burak Yilmaz va face cuplu cu Bulut, Sercan Sararer (dezamăgitor cu Olanda) trecînd pe bancă.

90,3% dintre cei 13.000 de fani care au votat în sondajul făcut de "Hurryiet" cred că Avci a greşit formula de start contra Olandei

7 goluri a marcat Turcia în ultimele două dueluri acasă cu Estonia: 3-0 în amicalul din august 2011 şi 4-2 în preliminariile CM 2010

"Au fost nişte influenţe ciudate de dragul de a pune un antrenor turc. Avci a fost ales doar ca să fie scos ţap ispăşitor în caz de faliment în aceste preliminarii" ( Sergen Yalcin, fost internaţional turc)

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
stelist1986
stelist1986  •  10 Septembrie 2012, 10:45

Sergen asta e un fel de Lupu de la noi... jucatori talentati dar fara sa inteleaga jocul de fotbal.Aceleasi texte cretine pe care le folosesc si marii specialisti de la noi. Uite ca sarbii , croatii , slovenii , estonienii, norvegienii, danezii, polonezii, slovacii, bosniacii n-au nu stiu ce campionate si echipe de club dar uite ca se califica sau mai prind cate un baraj ..

goggu
goggu  •  10 Septembrie 2012, 10:44

Turcii sunt mai ceva ca noi. In loc sa vada partea buna a paharului, jocul foarte bun al Turciei, presarat de o multime de ocazii, faptul ca Olanda a tras de timp ca niciodata in ultimele douazeci de minute (pe teren propriu!), ei vad doar infrangerea (care este totusi suferita in deplasare, in fata principalei favorite a grupei )

Vezi toate comentariile (2)
Comentează