INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

După Milan și Inter, chinezii se implică și în Anglia » Au preluat pachetul majoritar al unei echipe de tradiție

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 septembrie 2016 15:01

Implicarea afaceriștilor chinezi în fotbal devine o chestiune ce depașește tiparele extravaganței setate de sumele obscene plătite pe fotbaliști și intră într-o zonă a realului.

Demonstrând o aparentă slăbiciune pentru echipele italiene, investitorii chinezi își îndreaptă acum atenția și către Anglia, unde deja au preluat echipa antrenată de Walter Zenga, Wolverhampton Wanderers și se pregătesc pentru o nouă achiziție.

Din rândul cluburilor  de interes pentru miliardarii chinezi face mai nou parte și West Bromwich Albion. Fără să aibă ștaif-ul echipelor din Milano, trupa din West Midlands există totuși pe harta fotbalului încă din 1878. 

În cadrul unei declarații oficiale prezentată joi, 15 septembrie, fostul patron Jeremy Peace, a anunțat oficial cedarea pachetului majoritar de acțiuni către un consorțiu chinez, Yunyi Guokai Sports Development Ltd.

Vizibil emoționat de moment, omul de afaceri în vârstă de 60 de ani, a ținut să puncteze reperele cele mai importante ale mandatului său: "A fost un privilegiu uriaș să conduc West Brom. Sunt mândru că am fost în fruntea acestui club în cele 15 sezoane, dintre care 11 în Premier League și țin să mulțumesc tuturor celor care și-au dedicat eforturile acestui club".

Păstrând nota pozitiva, noul deținător al clubului, Guochuan Lai, a ținut să aprecieze munca depusă de J.Peace de-a lungul mandatalui său: "Sunt încântat de afacerea tocmai incheiată. Îi mulțumesc lui Jeremy Peace și echipei sale pentru fundația solidă pe care au creat-o în ultimii 15 ani și care ne va folosi și nouă ca punct de plecare în perioada urmatoare".
sursa: Marca.com

(George Vintila)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează