INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ALEGERI FIFA

E decis. Platini candidează! Bild am Sonntag dezvăluie planul Europei pentru îndepărtarea definitivă a lui Sepp Blatter din fruntea forului mondial

Articol de - Publicat luni, 20 iulie 2015 00:00

Preşedintele UEFA îşi va anunţa intenţia în momentul în care se va stabili data Congresului extraordinar în cadrul căruia vor avea loc alegerile

Sepp Blatter, 79 de ani, şi-a depus într-adevăr mandatul, dar europenii ştiu că preşedintele FIFA intenţionează să dirijeze din umbră forul mondial şi după alegerea succesorului său, din postura de preşedinte de onoare. Şi vor să-l împiedice să-şi atingă targetul printr-un plan pus la cale în birourile UEFA de la Nyon.

Pionul principal: Michel Platini!

Şeful forului continental, 60 de ani, e considerat drept singurul care ar avea şanse reale la viitoarele alegeri. Iar potrivit tabloidului Bild am Sonntag, fostul internaţional francez s-ar fi decis în sfîrşit să candideze. El îşi va oficializa însă intenţia abia după stabilirea datei la care va avea loc Congresul extraordinar anunţat de Blatter, summit în cadrul căruia se va desfăşura scrutinul.

Şi aici se dă o bătălie. Elveţianul în vîrstă de 79 tărăgănează lucrurile pentru a cîştiga timp. Încearcă să împingă alegerile undeva spre sfîrşitul lui ianuarie, susţinînd că nu e posibil mai devreme din cauza Mondialului cluburilor, programat în decembrie. Dar Platini nici nu vrea să audă: "Chiar am putea profita de acest Mondial ca să organizăm Congresul atunci!".

8 ani- adică două mandate - va putea sta în funcţie noul preşedinte FIFA

Michel îl vrea pe Niersbach la UEFA. Merkel știe!

Nemţii anunţă totodată că locul lui Platini în fruntea UEFA ar putea fi luat de Wolfgang Niersbach (foto, stînga, alături de Merkel și de liderul forului continental), 64 de ani, preşedintele federaţiei germane. "E dorinţa lui Michel ca Niersbach să-i urmeze în funcţie. Îl preţuieşte foarte mult", a aflat Bild am Sonntag. Legătura bună pe care Platini o are cu cancelarul german Angela Merkel pare să fie decisivă în această alegere.

Va fi revoluţie!

După alegeri, FIFA ar urma să fie restructurată din temelii. Una dintre posibilele noutăţi anunţate de tabloidul german: un Consiliu de supraveghere al forului mondial format din 12 persoane, cîte 4 din sport, societate şi media.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  20 Iulie 2015, 10:45

,..un corupt ...este inlocuit ...cu un corupt si mai mare /...la fel ca in Ro ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează