INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PIRLO S-A RETRAS

Elogii la retragerea "Maestrului" Pirlo » "Un talent unic. Un campion care a alternat clasa, eleganța și umilința"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 07 noiembrie 2017 10:56

Colegii, adversarii și fostele glorii ale fotbalului l-au omagiat pe Pirlo, retras duminică, la 38 de ani. Buffon, căpitanul său la Juventus, exclama după transferul de la Milan: "Deci, există Dumnezeu!"

Probabil cel mai tăcut geniu din fotbalul modern a ales duminică să nu-și mai încânte fanii decât prin amintiri și clipurile execuțiilor sale magice.

Toți cei care l-au aplaudat din afara terenului, au avut norocul de a-l avea coleg sau privilegiul de a-l înfrunta în teren, admirând golurile și pasele de autor, îl elogiază pe Andrea Pirlo. "Maestrul" s-a retras în stilul propriu, la 38 de ani, după 2 sezoane și jumătate în MLS, la New York City FC.

"Unic, inimitabil Fenomen"

"Cine a jucat cu Andrea a înțeles ceea ce înseamnă cuvântul unic. Campion ce a alternat clasa, eleganța și umilința", și-a exprimat emoția fostul său căpitan de la Juventus, Buffon, care exclama după transferul de la Milan: "Deci, există Dumnezeu!".

Un alt colos recent plecat din gazon în legendă, Totti, l-a completat: "A fost o onoare să joc cu tine și contra ta. Campion cu o imensă clasă. Baftă în viitor". Și Balotelli face o reverență: "Unic, inimitabil Fenomen. Am avut norocul să te am coechipier. După mine, mai puteai juca încă zece ani".

"Un vârf al generației sale"

Nu putea lipsi nici fostul golgeter englez, Gary Lineker: "Unul dintre granzii generației sale. Incomparabil".

"A fost un jucător respectat de toată lumea fotbalului. Fenomenal", i-a transmis Puyol, ex-căpitanul Barcelonei. Nu l-a uitat nici Nesta: "Încă un geniu a agățat ghetele în cui. Mare om, mare jucător, mare prieten. Succes, Andrew".

Laude i-a adus și un star din altă generație, Cavani: "N-am avut ocazia să fim coechipieri, dar am jucat împotriva ta și te-am admirat atât de mult, de la câțiva metri. Felicitări pentru o carieră strălucitoare". 

116 meciuri și 13 goluri are Pirlo în "naționala" Italiei, al treilea în topul selecțiilor, după Buffon, Cannavaro și Maldini

18 trofee a cucerit în aproape 23 de ani de carieră Pirlo, 16 cu Milan și Juventus, 2 cu "naționala" mare și de tineret

"Le mulțumesc tuturor antrenorilor mei, pentru că de la fiecara am învățat ceva. Pornind de la Lucescu, care m-a promovat în prima echipă a Bresciei, la 15 ani, și până la Conte" Andrea Pirlo, fost mijlocaș italian

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close