INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Emoții mari pentru Barcelona cu Celta Vigo » Robert Lewandowski, salvatorul catalanilor

Robert Lewandowski / Imago Images
Robert Lewandowski / Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 17 februarie 2024 23:39 / Actualizat sambata, 17 februarie 2024 23:42

Barcelona s-a chinuit să obțină toate cele trei puncte în deplasarea de la Celta Vigo, terminată în cele din urmă cu victoria catalanilor, scor 2-1. 

Dubla lui Robert Lewandowski (35 de ani) le-a adus victoria elevilor lui Xavi, reușita decisivă în fața ocupantei locului 17 din La Liga fiind marcată abia în minutul 90 + 7 din penalty.

Colegul lui Mbappe de la națională anunță: „Știm cu toții unde merge, să fim serioși! Chiar credeți că vine aici?”
FRANȚA
Colegul lui Mbappe de la națională anunță: „Știm cu toții unde merge, să fim serioși! Chiar credeți că vine aici?”

Veteranul Lewandowski a deschis scorul pentru gruparea blaugrana în minutul 45 din assistul adolescentului Yamal (16 ani). La două minute de la startul reprizei secunde, un alt jucător experimentat, Iago Aspas (36 de ani), a adus egalarea pentru gazde.

Barcelona a tremurat până spre finalul meciului, când Robert Lewandowski a marcat de la punctul cu var golul său cu numărul 12 din actuala stagiune a campionatului spaniol.

În urma acestui rezultat, Barcelona adună 54 de puncte în 25 de etape și se află pe locul 3 în La Liga după Girona (56 de puncte) și Real Madrid (61 de puncte). Primele două clasate au fiecare câte un meci nedisputat față de catalani.

Lista de achiziții a Barcelonei

Cotidianul AS a publicat duminică o listă cu 5 jucători vizați de directorul sportiv al Barcelonei, Deco, pentru a fi transferați la vară. Printre ei se numără și ex-dinamovistul Aleix Garcia de la Girona.

Barcelona are un sezon 2023 - 2024 sub standarde și sunt semne că la vară conducerea va demara o revoluție la toate nivelurile. Antrenorul Xavi Hernandez și-a anunțat deja plecarea de pe bancă, dar vor fi schimbări importante inclusiv în lotul de jucători.

Trei vedete din Premier League, printre jucătorii doriți la Barcelona

După cum relatează ziarul spaniol „As”, directorul sportiv Deco (46 de ani) a întocmit deja o listă de preferințe pe care se află nu mai puțin de cinci fotbaliști. Este vorba despre un trio din Premier League, o vedetă a lui Napoli și fostul mijlocaș al lui Dinamo, Aleix Garcia, acum la Girona.

În fruntea listei catalanilor se află mijlocașul Amadou Onana (22 de ani) de la Everton. Este considerat marele favorit. Abilitatea sa de a opera atât defensiv, cât și ofensiv îl face deosebit de interesant pentru șefii Barcei, susține AS.

Problema? Catalanii au o concurență puternică în ceea ce-l privește pe Onana. Arsenal și Chelsea l-ar avea pe lista lor. În plus, Onana are contract cu Everton până în 2027.

Gabriel Martinelli, de la Arsenal, se anunță o adevărată provocare pentru Deco

Următorul aflat în vizorul catalanilor este Gabriel Martinelli (22), de la Arsenal. Deco l-ar dori pentru a consolida poziția de „aripă” la Barcelona.

În sezonul în curs, Martinelli a marcat cinci goluri și a oferit două pase decisive în 22 de meciuri din Premier League. Achiziționarea lui se anunță însă o adevărată provocare, întrucât are contract până-n 2027.

Al treilea candidat din Premier League: Kaoru Mitoma, de la Brighton (26). Contractul său e scadent tot în 2027, dar „Pescărușii” au semnalat deja că ar fi dispuși să-și vândă „aripa”.

Aleix Garcia este ultimul pe listă. Și cel mai ușor de obținut!

O altă extremă pe care Deco o are în vedere evoluează în Serie A. Potrivit aceluiași AS, este vorba despre Khvicha Kvaratskhelia (23), de la Napoli. Până acum, în acest sezon, a marcat șase goluri și a dat patru pase decisive.

În fine, ultimul vizat de catalani ar fi Aleix Garcia, de la Girona (26). Fostul jucător al lui Dinamo are un rol-cheie în succesul echipei-surpriză din La Liga și pare și cel mai ușor de obținut. Are o cotă de piață cifrată la doar 20 de milioane de euro.

VIDEO Carlo Ancelotti, reacție după ce Xavi a anunțat că pleacă de la Barcelona la finalul sezonului

Citește și: 

A dezvăluit în direct salariul lui Dorinel Munteanu, iar MM Stoica a reacționat instant: „Nu e normal să ia atât”
OȚELUL
A dezvăluit în direct salariul lui Dorinel Munteanu, iar MM Stoica a reacționat instant: „Nu e normal să ia atât”
CFR Cluj ține aproape de Rapid » Victorie fără emoții cu FCU Craiova. Notele GSP + clasamentul din Superliga
FCU CRAIOVA - CFR CLUJ
CFR Cluj ține aproape de Rapid » Victorie fără emoții cu FCU Craiova. Notele GSP + clasamentul din Superliga

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează