INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DANEMARCA

Eriksen, întoarcere de vis! Gol superb, la primul meci pe „Parken” după stopul cardiac de la Euro

Christian Eriksen la finalul meciului cu Serbia, scor 3-0 // Foto: Getty Images
Christian Eriksen la finalul meciului cu Serbia, scor 3-0 // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat marti, 29 martie 2022 20:43 / Actualizat marti, 29 martie 2022 20:57

Christian Eriksen, mijlocașul în vârstă de 30 de ani, resuscitat după un atac cardiac suferit pe 12 iunie, la CE, s-a întors azi la Copenhaga, fiind căpitanul „vikingilor” în amicalul cu Serbia (3-0), meci în care a marcat un gol extraordinar, cu un șut de la 18 metri.

Sâmbătă, Christian Eriksen a revenit la naționala Danemarcei. A intrat la startul reprizei secunde, în testul de la Amsterdam cu Țările de Jos (2-4), înscriind la prima atingere, după doar 90 de secunde de joc. 

Christian Eriksen și-a reluat cariera, cu stimulator cardiac

Astăzi, mijlocașul în vârstă de 30 de ani a fost ales căpitan de selecționerul Hjulmand. Era întoarcerea sa în „Parken.” 

Pe 12 iunie, la 0-1 cu Finlanda în prima partidă a „vikingilor” la Euro 2020, s-a prăbușit din senin, aproape de marginea terenului. A suferit un stop cardiac, fiind resuscitat în iarbă de medici. Acolo s-a trezit. În acea noapte, a fost operat și i s-a implantat un pacemaker. 

Christian Eriksen a înscris pentru Danemarca la primul meci pentru naţională după momentul delicat de la Euro » A marcat la doar 2 minute după ce a fost introdus pe teren!
Olanda - Danemarca
Christian Eriksen a înscris pentru Danemarca la primul meci pentru naţională după momentul delicat de la Euro » A marcat la doar 2 minute după ce a fost introdus pe teren!

Christian Eriksen, spectacol la jocul cu numărul 111 

Fix 290 de zile mai târziu, Eriksen a jucat încă o dată pe stadionul din Copenhaga. Meciul cu numărul 111! În minutul 57, Christian a șutat excelent, cu interiorul, de la 18 metri, plasând mingea la colț, aproape de bară. Portarul Rajkovici nici nu a atins balonul. Era 3-0 pentru danezi în amicalul cu Serbia. 

A fost înlocuit în minutul 80, aplaudat de un stadion întreg, îmbrățișat de selecționerul Hjulmand și de coechipieri.  

38de goluri a marcat Christian Eriksen în 111 selecții pentru naționala Danemarcei

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Planul lui Bale după despărțirea de Real Madrid din vară » Semnează până în iarnă și se retrage după Campionatul Mondial

Cristiano Ronaldo, înainte de barajul cu Macedonia de Nord: „Pe noi nu ne veți surprinde! Dezlănțuim iadul pe Dragao”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează