INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Eşti ultras, eşti demis! » Cum a fost concediat un ambasador iberic din cauza reacţiei de la meciul cu Franţa

Secvenţă din meciul Spania - Franţa 2-0, cu Arbeloa (în roşu) parcă ascultîndu-l pe ambasador şi lovindu-l pe Ribery // Foto: Reuters +1   FOTO
Secvenţă din meciul Spania - Franţa 2-0, cu Arbeloa (în roşu) parcă ascultîndu-l pe ambasador şi lovindu-l pe Ribery // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 15 iulie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 14 iulie 2012 20:44

"Hai să-i luăm la şuturi pe francezi!", a scandat oficialul spaniol în Polonia. A fost dat afară din ministerul de Externe.

La 67 de ani, 41 petrecuţi în lumea întreagă ca diplomat al Spaniei, Francisco Fernandez Fabregas (foto, fără legătură cu Cesc Fabregas) şi-a pierdut postul de ambasador în Polonia după o reacţie de ultras la Euro 2012!

Chiar fostul şef al cabinetului regelui Juan Carlos a organizat cina în timpul meciului cu Franţa, 2-0 în "sferturile" turneului final. Şi i-a invitat şi pe reporterii de la Punto Pelota, emisiunea de sport a canalului TV Intereconomia.

Punto Pelota i-a fost fatală
Îmbrăcat cu tricoul primit cadou de la Casillas, ambasadorul a cîntat, a dansat, a făcut cadouri, a imitat paşii matadorului cu steagul folosit precum o capă.

Nu s-a oprit. După o cupă de şampanie, Fabregas a scandat: "Vamos a dar por saco a los franceses!". Un fel de "hai să-i luăm la şuturi pe francezi". Cuvinte care au însemnat sfîrşitul carierei pentru FFF, după ce Punto Pelota a relatat ce s-a întîmplat la reşedinţa diplomatului.

Pe 9 iulie, Francisco Fernandez Fabregas a fost retras de la ambasadă şi concediat din ministerul de Externe spaniol!

41 de ani a durat cariera diplomatică a lui Francisco Fabregas

4 ani a fost Fabregas ambasadorul Spaniei la Varşovia (2008-2012)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează