INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CIOCNIREA RELIGIILOR

Exilat » Alungat de catolicii din Glasgow, nord-irlandezul Lafferty e urît acum şi de fanii protestanţi

O eroare: să te bucuri după un gol în derby în faţa fanilor rivali. Ultraşii lui Celtic îl ameninţă pe curajosul Lafferty, pe vremea cînd juca la Rangers // Foto: Reuters +2   FOTO
O eroare: să te bucuri după un gol în derby în faţa fanilor rivali. Ultraşii lui Celtic îl ameninţă pe curajosul Lafferty, pe vremea cînd juca la Rangers // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 24 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 23 ianuarie 2013 20:07

Victima urii religioase, fostul coleg al lui Goian la Rangers s-a transferat în Elveţia, după ce fanii rivalei Celtic l-au atacat pe stradă şi au pus în pericol viaţa lui şi a soţiei gravide.

S-a născut şi a trăit în ură. Ura religioasă atît de familiară în Enniskillen, locul teribilului atentat IRA de pe 8 noiembrie 1987, cînd au murit 11 protestanţi. Victime de aceeaşi religie cu Kyle Lafferty, nord-irlandezul venit pe lume cu două luni înaintea tragediei şi care n-a scăpat de cel mai apăsător sentiment nici în Scoţia.

Catolicii din Glasgow l-au silit pe mijlocaşul de 25 de ani să fugă în Elveţia. Doar aşa a scăpat fostul coleg al lui Dorin Goian de fanii lui Celtic, care l-au ameninţat cu moartea!

Atacat cu o cărămidă
Drama dezvăluită de Gazzetta dello Sport a început în toamna lui 2011. Kyle învăţase că la Glasgow nu există cale de mijloc, ori eşti protestant, ori catolic. Oraşul era divizat în două tabere. Dar nu şi-a putut imagina că lucrurile o vor lua razna. Că suporterii rivalei lui Rangers vor trece de la insulte la agresiuni fizice. Lafferty a fost recunoscut şi urmărit la un hipermarket din Johnstone. Trei indivizi l-au înjurat, au aruncat cu o cărămidă în jeepul în care îl aştepta soţia gravidă, o fostă Miss Scoţia.

A reziliat cu Rangers
Parbrizul s-a spart şi cuplul nord-irlandez a tras o spaimă soră cu moartea. Însărcinată şi aproape să nască, Nicole Mimnagh n-a mai suportat. Kyle a decis să evadeze: "Pot accepta că pe stradă jumătate din oameni să te iubească, iar restul să te urască, dar totul are o limită!". Prilejul s-a ivit în iunie trecut, cînd Rangers a dat faliment, retrogradînd în liga a patra. Lafferty a profitat şi a depus cerere să devină liber. Nu l-a speriat perspectiva de a fi coleg cu Gattuso şi a semnat cu FC Sion.

Urît şi de protestanţi!
Dacă fanii catolici nu au uitat că nord-irlandezul a refuzat-o de frică pe Celtic la 19 ani, plecînd de la Burnley, protestanţii nu-l iartă că s-a căsătorit în biserica duşmanilor şi a lăsat echipa la greu. Nu a urmat exemplul lui Goian şi al altor colegi, refuzînd trecerea contractului său la NewCo, noua societate a lui Charles Green care a preluat clubul în colaps.

A depus memoriu la Liga scoţiană şi a plecat liber, privînd clubul, cum l-au acuzat fanii, de obţinerea unei sume de transfer. Şi noii şefi ai lui Rangers îl detestă, iar la a 140-a aniversare i-au transmis că nu e bine venit printre fostele glorii.

"Nu vreau ca fiul meu să crească într-o asemenea teroare. Glasgow e un oraş minunat, însă nu aici este viitorul pe care visez să-l ofer familiei mele" (Kyle Lafferty, mijlocaş FC Sion)

"Elveţia nu este o ţară destul de îndepărtată pentru un egoist ca Lafferty, care pe lîngă toate acestea e şi un jucător slab" (Mark Hateley, fost atacant Rangers)

38 de goluri în 133 de meciuri a marcat Lafferty în patru sezoane la Rangers în toate competiţiile. La Sion a reuşit 5 în xx de partide

9 goluri în 35 de partide a reuşit Kyle pentru "naţionala" Irlandei de Nord, cel mai important contra Suediei la Stockholm, în preliminariile CE 2008

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
angel_dany
angel_dany  •  24 Ianuarie 2013, 12:34

Lol,de unde scoateti asemenea prostii,voi chiar nu va informati cand scrieti un articol? Cei persecutati in Scotia sunt catolicii si nu protestantii care sunt majoritatea.Cat priveste Kyle Lafferty si-a facut-o cu mana lui,el i-a incitat pe suporterii lui Celtic.Eu nu-mi amintesc sa fi vazut prin ziare sau chiar la canalele de spot de aici ca a fost atacat si injurat de cei de la Celtic. Dar,de Neil Lennon nu scrieti nimic? Ca suporterii celor de la Rangers iau trimis prin posta colete capacana ? Bine a zis Mark Hateley,eu sunt de aceesi parere pentru ca l-am vaut in numeroase meciuri.PS : daca esti catolic si joci la Rangers esti sfatuit sa nu-ti faci cruce atunci cand intri pe gazon.

zidane92
zidane92  •  24 Ianuarie 2013, 10:37

oameni tampiti altceva nu am de spus

luciano86
luciano86  •  24 Ianuarie 2013, 07:18

La Sion a reuşit 5 în xx de partide ?? :))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează