INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

„Distorsionează totul, este un virus!” » Fabio Capello remarcă un dușman surprinzător pentru marii antrenori de azi

Fabio Capello. 
Foto: Imago
Fabio Capello. Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 10 aprilie 2024 10:40 / Actualizat miercuri, 10 aprilie 2024 11:08

Într-un interviu pentru cotidianul elvețian Blick, italianul Fabio Capello a vorbit despre felul în care vede meseria de antrenor astăzi. Și vede un adversar interesant. În plus, are și o favorită la Euro 2024.

În vârstă de 77 ani și retras de pe banca tehnică în Elveția, Fabio Capello a lucrat de-a lungul timpului cu mari vedete, având trecute în palmares echipe precum, AC Milan, Juventus, Real Madrid sau naționala Angliei.

Întrebat de reporterii din Elveția despre cum vede antrenoratul astăzi, Capello a avut câteva mențiuni interesante.

Haaland, ținta glumelor » Cele mai tari meme-uri, după primele meciuri din sferturile Champions League
SFERTURI
Haaland, ținta glumelor » Cele mai tari meme-uri, după primele meciuri din sferturile Champions League

Fabio Capello pentru Blick: „Social media duce lucrurile la extrem”

„Nimeni nu se naște antrenor, dar se îmbunătățește cu anii. În schimb, cred că ori ai harul ăsta, ori nu-l ai. Și știi dacă-l ai, în primul rând, dacă oamenii te ascultă sau dacă te urmăresc. În același timp, trebuie să fii atent să tratezi pe toată lumea în mod egal și să nu te temi de primadona echipei (nr. vedeta).

Cineva își dă seama dacă are de-a face cu un antrenor bun după cuvintele pe care le alege antrenorul. Cuvintele sunt importante.

Pentru că jucătorii citesc totul. Astăzi lucrurile sunt și mai duse la extrem odată cu rețelele sociale. Social media este greu de manevrat. Nimeni nu reușește. Sunt probleme cu asta și în politică, dacă ne uităm în Italia, Anglia și peste tot. Social media distorsionează totul, este un virus”, a explicat Capello.

Pe cine vede favorită la Euro 2024: „Dar are o mare problemă în poartă”

La nivel de talent, văd Anglia înaintea tuturor în acest moment. Dar și Franța are tot ce este necesar pentru a câștiga titlul. Văd și Spania pe o tendință ascendentă. Care este slăbiciunea Angliei? Foarte greu de spus. Dacă trebuie să menționez un punct, acesta este „portarul”. Nici acum portarul nu este la același nivel cu jucătorii de teren. Și în fotbal, încrederea în bărbatul din spatele tău este de o importanță crucială.
- Fabio Capello

14 trofeea câștigat Fabio Capello ca antrenor, 9 cu AC Milan, două cu Real Madrid, două cu AS Roma și unul cu Milan Primavera

Citește și:

Schimbarea susținută de Edi Iordănescu pentru Euro 2024, votată în majoritate de selecționeri! Doar Franța și Germania se opun

Ce ne așteaptă la Euro 2024: liderul unei adversare dă totul și apoi se retrage!

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (2)
dinamo100
dinamo100  •  10 Aprilie 2024, 13:31

Nimeni nu vorbeste de Germania ca potentiala castigatoare a Euro24, dar dupa ce am vazut in amicalul recent contra Frantei (iar Franta este pricipala favorita), as zice ca Germania trebuie luata in calcul. Sa nu uitam ca joaca si acasa.

1ianuarie
1ianuarie  •  10 Aprilie 2024, 12:11

"trebuie să fii atent să tratezi pe toată lumea în mod egal și să nu te temi de primadona echipei (nr. vedeta)."-ne spune Capello. Mă întreb cum aplică Edi, mai bine spus, cum gestionează el relația, nu doar cu vestiarul, ci și cu primadona din Pipera. Hmm

Vezi toate comentariile (2)
Comentează