INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPIONATE

Falcao la Atletico! » Porto a luat 40 de milioane de euro pe ”vîrful” columbian

Atletico a dat lovitura!
Atletico a dat lovitura!

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 august 2011 00:00 / Actualizat vineri, 19 august 2011 23:18

Moment-surpriză. Nu Barca ori Real a fixat reperele verii în materie de transferuri, ci Atletico. Clubul madrilen a făcut cea mai mare vînzare (68 de milioane de euro), a dat cel mai scump jucător din lume, Aguero plecînd la Manchester City pe 45 de milioane de euro, dar a realizat şi cea mai tare achiziţie din intersezon, Falcao.

Palma cu FC Porto s-a bătut joi noapte. 40 de milioane de euro, plus alte 7 variabile, a costat atacantul columbian. O afacere de top pentru portughezi, care-l aduseseră în 2009 de la River Plate cu doar 5,5 milioane. În alb-albastru, Falcao a marcat 73 de goluri în 88 de partide. 17 le-a dat numai în ediţia trecută a Europa League, cîştigată chiar de "dragoni".

Drumul de la Porto la Madrid l-a făcut şi mijlocaşul Ruben Micael contra a 5 milioane de euro. Acesta va fi însă cedat de Atletico la Zaragoza.

Record lusitan
Suma pe Falcao, 40 de milioane de euro, e cea mai mare luată vreodată de un club portughez pe un jucător. Recordul anterior fusese stabilit de brazilianul Anderson, vîndut tot de Porto la Man. United cu 31 de milioane. Cu 30 de milioane urmează Ricardo Carvalho, pe care aceiaşi alb-albaştri l-au dat în 2004 la Chelsea, şi Coentrao, luat recent de Real de la Benfica.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
gryggryg
gryggryg  •  20 August 2011, 10:40

pepe a lu oana? :)))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează