INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Familiile victimelor de la "Hillsborough" aşteaptă un gest din partea Reginei » Îl vor pe Dalglish "cavaler"!

Kenny Dalglish, manager-jucător în 1989, manager şi în 2011
Foto: Agerpres +2   FOTO
Kenny Dalglish, manager-jucător în 1989, manager şi în 2011 Foto: Agerpres

Articol de - Publicat duminica, 17 aprilie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 16 aprilie 2011 20:57

Vineri, 12.000 de fani ai lui Liverpool au comemorat pe "Anfield" 22 de ani de la dezastrul din Sheffield. Şi au cerut ca Dalglish, manager şi în '89, şi acum, să fie înnobilat

A fost cea mai mare dramă din istoria fotbalului englez. Pe 15 aprilie 1989, înaintea semifinalei Cupei Angliei, Liverpool - Nottingham Forest, mii de fani ai "cormoranilor" au năvălit pe stadionul Hillsborough, din Sheffield, strivindu-se unii pe alţii în porţile de la intrare. Au murit 96 de oameni, cu vîrste între 10 şi 67 de ani. Cel mai tînăr a fost verişorul lui Steven Gerrard, căpitanul "the Reds".

Vineri, peste 12.000 de fani ai lui Liverpool au comemorat pe "Anfield" 22 de ani de la dezastru. Şi au cerut ca managerul Kenny Dalglish, 60 de ani, unul dintre marile nume din istoria clubului şi cel care a ajutat foarte mult familiile victimelor, să fie înnobilat de Regina Marii Britanii.

Vocea lor a fost Steve Rotheram, primar al oraşului pînă în 2010, cînd a devenit parlamentar din partea partidului laburist: "Kenny şi soţia sa, Marina, le-au fost mereu alături familiilor. Premierea lui ar fi o recunoaştere a ceea ce a făcut Dalglish. O merită".


"Kenny Dalglish trebuie să devină «King Kenny» pentru Liverpool. Familiile victimelor de la Hillsborough vor ca Dalglish să fie înnobilat"
Steve Rotheram, parlamentar britanic

96 de fani ai lui Liverpool au murit în carnagiul de pe "Hillsborough", în 15 aprilie 1989; alţi 766 de suporteri au fost răniţi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează