INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Fanii Barcelonei s-au săturat și cer moțiune de cenzură » Vor scoaterea din club a unui om-cheie

FOTO: Guliver / Getty Images
FOTO: Guliver / Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 30 august 2017 09:43

Sociosii blaugrana au timp până pe 20 septembrie să adune 16.500 de adeziuni, pentru a provoca scrutinul. Cu două treimi din voturi împotrivă, președintele Josep Bartomeu e out și se vor convoca noi alegeri.

Viitorul sportiv și politic al Barcelonei se poate schimba în toamnă. Dacă la 1 octombrie are loc referendumul pentru independența Cataluniei, în aceeași lună și la echipa blaugrana se anunță un cutremur.

Nemulțumiți de conducere, fanii vor demiterea lui Josep Bartomeu. Gazzetta dello Sport a vorbit cu sociosul nr. 34.235 și a aflat că se pregătește o moțiune de cenzură, care, dacă va trece, va conduce la îndepătarea președintelui!

Două tentative ratate

"Nemulțumirea a atins cote teribile. E cea mai mare criză socială și instituțională din ultimele 3-4 decenii", a zis Agusti Benedeto, 53 de ani, inițiatorul procedurii. "De pe 1 septembrie, avem 14 zile lucrătoare pentru a strânge 16.500 de adeziuni, adică 15% din electorat.

Apoi se votează și, cu două treimi pentru, se convoacă noi alegeri. Pe net avem 11.000 de susținători". Ar fi a treia oară când președintele e supus moțiunii, care a căzut mereu: în 1998, Núñez a avut 40% contra, iar în 2008, Laporta 60%, salvându-se cu 1.300 de voturi.

"Pentru prima oară în istorie, Barca a fost condamnată și amendată drastic din cauza unui delict fiscal care a pus clubului în fața unui precedent penal periculos la o ipotetică a doua infracțiune"
Agusti Benedeto, socios Barcelona

"Președintele a spus de mai multe ori că Messi a semnat prelungirea, dar nu e adevărat. Cel mai important jucător din istoria clubului va fi liber de la 1 ianuarie. Îngrijorarea noastră e imensă"
Agusti Benedeto, socios Barcelona

187.000.000 €a cheltuit Barcelona pentru achizițiile verii, Dembélé, Semedo, Paulinho și Deulofeu. 84% din banii încasați din transferul lui Neymar la PSG

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează