INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ȚĂRILE DE JOS

video Fanii viitoarei echipe a lui Mazilu i-au fugărit pe jucătorii lui Feyenoord! Cum s-a terminat meciul cu Vitesse

Ultrașii lui Vitesse, atac la adversarii de la Feyenoord // Foto: Imago
Ultrașii lui Vitesse, atac la adversarii de la Feyenoord // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 22 ianuarie 2024 11:46 / Actualizat luni, 22 ianuarie 2024 12:14

Meciul Vitesse - Feyenoord (1-2) de ieri din Eredivisie s-a întrerupt în minutul 88 timp de o jumătate de oră, din cauza incidentelor provocate de suporterii gazdelor. Jucătorii campioanei batave s-au refugiat la vestiare, în timp ce ultrașii din Arnhem s-au războit pe teren cu polițiștii, ce au fost atacați cu petarde și focuri de artificii.

Final incandescent la propriu în meciul de aseară de la Arnhem, unde campioana din Țările de Jos a învins-o cu 2-1 pe Vitesse, Era minutul 88, când ultrașii gazdelor au pătruns pe teren pentru a se răfui cu jucătorii lui Feyenoord. Speriați de furia acestora, oaspeții s-au refugiat la vestiarele de pe GelreDome, iar arbitrul a decis să suspende duelul.

Fanii batavi ai formației de pe locul al zecelea în Eredivisie s-au angrenat într-un mic război cu agenții de poliție aflați la stadion și i-au atacat cu petarde, fumigene, torțe și alte obiecte. Ba chiar și-au vărsat nervii și pe monitorul VAR de la marginea gazonului pe care l-au făcut praf, așa cum anunță presa din Țările de Jos. Huliganii i-au urmărit apoi și pe fanii lui Feyenoord.

„20-30 de idioți au stricat spectacolul"

Antrenorul lui Vitesse, Edward Sturing, s-a revoltat pentru atitudinea reprobabilă a propriiilor susținători: „Mi se face greață când văd asemenea incidente. Eram într-un moment bun al meciului și forțam egalarea. Niciodată nu vor fi în favoarea noastră astfel de episoade. 20-30 de idioți au sărit gardul și au ruinat toată munca echipei. E un păcat pentru fotbalul nostru și e trist că se tot repetă".

Și managerul general interimar al viitoarea echipe a lui Adrian Mazilu (împrumutat, se pare, de la Brighton), Peter Rovers, a condamnat incidentul, declarând în De Telegraaf: „Îi vom identifica pe toți cei vinovați și vom bloca accesul celor care au stricat spectacolul. Păcat de atmosfera frumoasă de la începutul partidei. Îi vom pedepsi sever pe vinovați!".

Feyenoord e la zece puncte de lider

După circa o jumătate de ceas de așteptare, situația a revenit la normal, arbitrul Serdar Gözübüyük a decis revenirea echipelor de la vestiare și s-au jucat ultimele minute, fără a se mai întâmpla nimic notabil. După 18 etape, Feyenoord se află pe al doilea loc, la zece puncte în spatele liderului PSV Eindhoven, care a pierdut primele puncte la Utrecht (1-1) în acest campionat.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Edi Iordănescu l-a întâlnit pe Ianis Hagi în Spania și i-a transmis un mesaj clar
ALAVES
Edi Iordănescu l-a întâlnit pe Ianis Hagi în Spania și i-a transmis un mesaj clar
Italienii anunță revenirea care îi poate relansa cariera lui Răzvan Marin!
Serie A
Italienii anunță revenirea care îi poate relansa cariera lui Răzvan Marin!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează