INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL ZARAGOZA

Fernando Caceres, rămas paralizat după ce a fost împuşcat în cap într-un jaf armat, a primit o scrisoare tulburătoare de la o fană a Zaragozei. Reacţia e cutremurătoare!

Articol de - Publicat miercuri, 13 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 13 noiembrie 2013 14:29

Invitat în emisiunea El Larguero de la televiziunea Cadena Ser, fostul fotbalist Fernando Caceres, 44 ani, care trece printr-o dramă după ce a fost împuşcat în cap în urmă cu 4 ani, a plîns de emoţie din cauza unei scrisori trimise de o fană a lui Real Zaragoza, echipă pentru care fundaşul a evoluat între 1993 şi 1996. GSP îţi dezvăluie întreaga poveste în rîndurile care urmează

Idolul din poveştile părinţilor
Nu l-a văzut jucînd, dar a auzit despre el atît de multe lucruri frumoase încît a decis că merită cîteva gînduri bune.

Totul a început cînd Raquel Grima a mers la sediul clubului pentru a lăsa un gînd bun în cartea pusă la dispoziţie de oficiali pentru ca fostul jucător să ştie cît de iubit este încă de suporteri: "Mi s-a părut o idee foarte bună, aşa că am dorit să particip. Am scris cu pix albastru pentru că am văzut că ceilalţi scriseseră cu alte culori, am vrut ca Fernando să-mi remarce rapid scrisoarea".

Lacrimile lui Caceres
Totul a continuat cînd Raquel Grima a fost invitată în emisiune pentru a citi scrisoarea. Ascultînd-o, Caceres a început să plîngă. (VIDEO AICI CU REACŢIA)

Iată scrisoarea lui Raquel
Cum să exprim în cuvinte ceea ce aş vrea să-ţi spun? Mă numesc Raquel, cred că sînt abonată a clubului din ziua în care m-am născut. Am 16 ani şi mi-a fost imposibil să te cunosc ca fotbalist al lui Real Zaragoza. La mine acasă, părinţii mei mi-au spus mereu că El Negro Caceres este cel mai bun "4" pe care l-a avut această echipă.

Nu ştiu dacă e bine ca cineva care nu te-a văzut jucînd să-ţi mulţumească, dar inima mea de fană a acestei echipe îmi cere să fac asta. Nu vreau să-ţi mulţumesc doar pentru timpul petrecut la Zaragoza, Fernando, cînd ai dat totul pentru aceste culori pe care le-ai purtat atunci, iar acum le porţi în suflet. Îţi mulţumesc pentru că ai participat la cele mai bune momente din istoria noastră.

E pentru prima dată cînd vreau să se termine mai repede weekendul şi să fie miercuri (n.r. miercuri, de la ora 20:30, pe La Romareda, se va disputa o partidă amicală între Real Zaragoza şi prietenii lui Fernando Caceres. Banii strînşi din bilete vor fi folosiţi pentru a acoperi costurile tratamentului de recuperare al jucătorului). Nu va fi o zi specială doar pentru tine, ci pentru toţi fanii, pentru toţi cei care vom fi acolo alături de tine, susţinîndu-te cu toată puterea cu care te-am susţinut mereu. Ştii că poţi trece peste asta. Să nu uiţi niciodată că dacă poţi să visezi ceva cu siguranţă poţi să-ţi îndeplineşti acel vis. Şi tu poţi şi vei reuşi să-ţi îndeplineşti visul. O ştii şi tu, o ştim şi noi.

Ai trecut pe la multe echipe, dar crede-mă, amprenta pe care ai lăsat-o la Zaragoza e de neegalat. Cred că ştii foarte bine ce înseamnă asta pentru oamenii de aici. Eşti şi vei fi mereu o legendă, legenda noastră. Asta va fi mereu galeria ta, casa ta. Aici ai fost, eşti şi vei fi mereu unul dintre noi. Cînd eşti trist, aminteşte-ţi că deşi nu trăieşti în acest oraş şi te afli la mii de kilometri distanţă, noi vom fi mereu alături de tine, ca şi cum ai fi un prieten, persoana care a trăit alături de noi şi de care ne place să-i fim alături cînd trece prin clipe grele.

P.S. Visul meu e să lucrez în presa sportivă, iar atunci cînd voi atinge acest vis,  sper să am ocazia să te intervievez şi să te cunosc personal.

Raquel Grima, socio a formaţiei Real Zaragoza de cînd s-a născut, a avut parte ea însăşi, apoi, de un moment emoţionant. Fata de 16 ani l-a cunoscut pe cel supranumit "El Negro". A fost cea mai fericită zi din viaţa ei: "A fost foarte emoţionantă întîlnirea, am fost la un pas să plîng cînd l-am văzut, dar am reuşit să mă stăpînesc. Nu m-am gîndit nici o clipă că mi s-ar putea întîmpla ceva atît de frumos, sînt extrem de fericită! 

Părinţii mei mi-au vorbit atît de mult despre acea echipă încît uneori am impresia că am văzut-o jucînd. Iar în acea echipă, unul dintre cei mai reprezentativi jucători era Fernando Caceres. Apoi am început să mă informez de tot ceea ce i s-a întîmplat, cu ajutorul internetului. A trecut prin clipe grele, dar forţa lui imensă l-a ajutat să treacă peste tot. Să-l pot vedea şi să ştiu că se simte mai bine a fost extrem de emoţionant".

Fernando Caceres a fost împuşcat în cap în urma unui jaf armat
Pe 1 noiembrie 2009, Fernando Caceres a fost împuşcat în cap într-o încercare de a-i fura maşina. Patru bărbaţi înarmaţi l-au oprit pentru a-l jefui, iar fostul jucător se pare că ar fi opus rezistenţă. Atacatorii au reuşit să fugă, nu înainte de a-l împuşca de mai multe ori, unul dintre gloanţe pătrunzîndu-i în ochiul drept. Caceres a stat în comă indusă timp de 8 săptămîni. Pe 29 decembrie a ieşit din comă şi  a început recuperarea. Acum se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile şi visează să poată merge din nou. Face recuperare aproape în fiecare zi cu dîrzenia cu care obişnuia să joace.

Caceres spune că i-a iertat: "Îmi pare rău pentru ei, uneori mă gîndesc că eu eram acasă, în patul meu, înainte să mi se întîmple asta, şi mă gîndeam la ce pot să fac într-un meci, în timp ce ei se gîndeau ce să facă a doua zi pentru a avea ce să le pună pe masă copiilor lor. Îi cunosc pe toţi cei 4, le cunosc familia, tot".

Fernando Caceres a cîştigat cu Zaragoza Cupa Spaniei în 1994 şi Cupa Cupelor în 1995. A mai evoluat la River Plate, Boca Juniors, Valencia, Celta, Cordoba şi Independiente.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
bagiac1
bagiac1  •  13 Noiembrie 2013, 23:12

Sunt fan real zaragoza.cunosc bine povestea,din pacate o poveste trista si adevarata.dar la cum il stiu ca fotbalist,va reusi sigur sa isi revina.Fuerza EL NEGRO:AUPAAAAAAAAAA.

pancone84
pancone84  •  13 Noiembrie 2013, 19:43
Postat de steaua_blatista pe 13 Noiembrie 2013, 18:33

A fost impuscat in ochi nu in cap...

:) Cred ca tu ai doar un ochi... ala maro, altfel nu-mi explic inteligenta de care dai dovada.

steaua_blatista
steaua_blatista  •  13 Noiembrie 2013, 18:33

A fost impuscat in ochi nu in cap...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează