INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA » AC MILAN - INTER 2-1

Fiesta amînată

Articol de - Publicat luni, 05 mai 2008 00:00

Interul lui Chivu a pierdut ieri derbyul milanez şi are emoţii pentru titlu. Roma s-a apropiat la 3 puncte şi ultimele două etape se anunţă palpitante.

Degeaba a sperat Inter să cîş­tige al treilea “scudetto” consecutiv tocmai după derbyul cu AC Milan. Chivu trebuie să mai aştepte pînă va deveni campion al Italiei. Asta dacă nu cumva se întîmplă vreun miracol şi “nerazzurrii” vor risipi în ultimele două runde avansul faţă de AS Roma, care s-a redus la doar 3 puncte,    după triumful clar al rivalilor, 3-0 “afară” cu Samp­doria.

Cîtă vreme pe “Marassi” scorul a fost alb şi echipa lui Spalletti avea probleme, Inter nu-şi făcea griji cu remiza. Rămîneau cele 6 puncte avans şi atuul duelurilor directe, deci matematic era cam­pi­oană. Antrenorul Mancini a alcătuit însă o formulă de start ciudată, cu Maniche în locul acciden­ta­tului Stankovici. Cu Rivas stoper şi Chivu mutat în flancul stîng. Cu Crespo, o eternă rezervă, titularizat înaintea lui Balotelli. Inter a jucat cu frică şi parcă a cedat deliberat mijlo­cul terenului. S-a lăsat domi­nată şi a pus astfel presiune pe defensivă. Care a rezistat o repriză.

Au fost suficiente două greşeli şi Milan n-a refuzat cadourile. Mai întîi, Inzaghi i-a luat faţa lui Rivas, din centrarea lui Kaka. Apoi “Ba­lo­nul de Aur” a profitat de o minge pierdută de Vieira şi de la 10 metri l-a executat pe Julio Cesar. A doua oară în cinci minute! Derbyul părea decis. Ba nu! Mancini s-a hotărît să rişte. Al treilea vîrf, Ba­lotelli.

O dată cu ieşirea lui Gattuso, Milan s-a pră­buşit fizic. Cruz a în­cins meciul, cu o lovitură liberă per­fectăl: 2-1. Putea fi chiar 2-2 în mi­nutul 85, dar execuţia lui Chivu (mutat în cen­tru), tot din “directă”, a fost scoasă din vinclu de Kalac. Cristi a luat “galben” pe finalul în care Milan a apărat eroic o victorie cît o finală de Ligă.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
 •  05 Mai 2008, 10:30

inter mai are nevoie de 3 puncte ca sa fie campioana.

 •  05 Mai 2008, 07:09

bv baieti.acu trebuie intarita echipa ca sa atacam in forta noua stagiune e ligii .FORZA MILAN!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează