INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

FIFA a confirmat cele 13 ţări candidate la organizarea CM din 2018 şi 2022

Articol de GSP - Publicat marti, 17 martie 2009 00:00

Forul mondial de fotbal a anunţat, marţi, că 13 ţări şi-au depus candidatura la organizarea uneia dintre ediţiile din 2018 şi 2022 ale Campionatului Mondial, informează site-ul oficial al FIFA.

Termenul limită de depunere a candidaturilor a fost 16 martie. Australia, Belgia şi Olanda, Anglia, Indonezia, Japonia, Mexic, Rusia, Spania şi Portugalia, Statele Unite candidează pentru găzduirea uneia dintre cele două ediţii, în timp ce Coreea de Sud şi Qatar şi-au exprimat intenţia de a organiza doar ediţia din 2022.

"Suntem foarte mulţumiţi de interesul manifestat. Diversitatea şi calitatea candidaţilor vor face ca procesul de desemnare să fie unul foarte interesant. Se demonstrează, încă o dată, faptul că turneul final al Campionatului Mondial este cu adevărat un eveniment global", a afirmat preşedintele FIFA, Sepp Blatter.

Forul mondial urmează ca luna viitoare să trimită alte documente către ţările candidate, iar acestea trebuie să semneze actele finale până la 11 decembrie.

NewsIn

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
 •  09 Ianuarie 2010, 16:55

cata qatar are 2 orase....coreea ii mai mare ...io cred ca candideaza impreuna .... nare cum qatar sa gazduiasca singura..

 •  18 Martie 2009, 21:55

bai toni nu e coreea plus qatar e coreea si qatar candideaza pt 2022 separat bineanteles. ca nu erau asa de idioti aia de la fifa. nici macar nu avea cum sa ii ia in seama daca ar fi fost cum spui tu.

 •  17 Martie 2009, 21:15

Candidatura comuna a Coreei de Sud+Qatar este cea mai COMA. Una e in hais, alta in cea. Sa fim seriosi, aia n-are cum sa iasa. S-ar intoarce lumea cu susul in jos daca ar iesi candidatura aia castigatoare, la orice editie!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează