INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  WC 2022

FIFA a propus oficial ca Mondialul din Qatar să se dispute în noiembrie-decembrie 2022

Articol de GSP - Publicat marti, 24 februarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 24 februarie 2015 11:58

Disputarea Campionatului Mondial din 2022 din Qatar a născut multe controverse, cauzate de perioada de desfăşurare a turneului.

Cei de la FIFA au luat în calcul organizarea Mondialului pe durata iernii, din cauza temperaturilor extrem de ridicate care se înregistrează vara. Reprezentanţii principalelor campionate din Europa se opun, din cauză că programul competiţional va fi dat peste cap.

Astăzi, la Doha, a avut loc o întîlnire a mai multor membri FIFA care au propus ca Mondialul din 2022 să se dispute în perioada noiembrie - decembrie. Această propunere se va dezbate şi vota în Comitetul Executiv al FIFA, care va avea loc în martie 2015.

"După mai multe întîlniri s-a decis că cea mai viabilă perioadă pentru organizarea Campioanatului Mondial din 2022 este între finalul lunii noiembrie şi finalul lunii decembrie", se anunţă într-un comunicat FIFA.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
bdgeorge
bdgeorge  •  24 Februarie 2015, 17:48

nioembrie e o perioada buna toate campionatele sunt in plina desfasurare jucatorii in forma maxima..problema este ca nu mai e timp de cantonament de 2-3 saptamani inainte de meciuri si asta va conta..decembrie din pc asta de vedere ar fii mai interesant dar si atunci sunt tari ca Anglia si Spania unde joaca 40% din internationali care se vor opune

alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  24 Februarie 2015, 13:24

Pana la urma, ar fi o experienta interesanta sa se joace CM in noiembrie-decembrie. Oricum, in tarile din Europa de Vest se joaca intens in acea perioada, jucatorii sunt in forma maxima. Jumatate din echipe vor pleca acasa dupa primele 2 saptamani, asa ca intarzierea n-ar fi prea mare. Totul e sa accepte tari precum Anglia, Franta, Italia, unde se joace intens in decembrie in campionat si care au anumite aranjamente legate de televizari. In rest, nu cred ca ar fi o mare problema pentru celelalte 27-28 de tari participante. Pana la urma e mai important confortul jucatorilor si spectatorilor, decat o idee fixa de a juca neaparat in iunie-iulie. Sper sa se aprobe aceasta propunere.

americanu197
americanu197  •  24 Februarie 2015, 13:18

or sa fie date peste cap calificarile la euro...probabil ca se vor juca unele meciuri din calificari inainte de campionat

Vezi toate comentariile (7)
Comentează