INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECIZIE

FIFA schimbă ofsaidul » Arbitrii vor anula un gol marcat de un jucător aflat în ofsaid pasiv chiar dacă mingea vine de la adversar!

Ofsaidul pasiv al jucătorului încercuit se transformă de acum în ofsaid activ și cînd mingea vine de la adversar
Ofsaidul pasiv al jucătorului încercuit se transformă de acum în ofsaid activ și cînd mingea vine de la adversar

Articol de - Publicat vineri, 21 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 21 iunie 2013 00:49

Forul mondial vrea astfel ca un atacant neimplicat în faza ofensivă a echipei sale să nu mai poată profita, ca pînă acum, de o eroare a apărătorului advers.

Ca şi cum n-ar fi fost şi aşa destul de complicate, FIFA umblă iarăşi la regulile ofsaidului! Mai nou i-a "căşunat" pe ofsaidul pasiv, pe care, potrivit unei noi directive, aproape că-l desfiinţează împreună cu International Board, susţine Kicker.

Arbitri, jucători, antrenori şi suporteri, va trebui să asimilăm rapid această modificare, fiindcă forul mondial n-are timp de dezbateri privind oportunitatea schimbării! Şi intenţionează să o aplice chiar din sezonul viitor!

CUM E ACUM
Un jucător se găseşte în ofsaid pasiv atunci cînd se află în poziţie "afară din joc", dar nu influenţează faza de atac a echipei sale. Dacă balonul ajunge la el respins de un adversar şi marchează, arbitrul validează golul

CUM VA FI
Potrivit noii reguli, dacă jucătorul aflat în ofsaid pasiv primeşte mingea de la adversar, el va fi considerat în poziţie de ofsaid activ. Iar dacă şi înscrie, golul va fi anulat.

Concluzia? Din viitorul apropiat, un atacant neimplicat în faza ofensivă a formaţiei lui nu va mai putea profita de o eventuală greşeală a unui apărător rival.

EXCEPŢIA - Fundaşul să fie în faza de construcţie a jocului
Există totuşi şi o situaţie în care reuşita jucătorului aflat în ofsaid pasiv va fi validată. Şi anume, cînd arbitrul constată că apărătorul advers a greşit pasa în momentul în care se afla în faza de construcţie a jocului echipei sale. Nu se discută dacă eroarea fundaşului a fost intenţionată sau nu, ci contează numai momentul în care a fost făcută.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (53)
reddogradumtl
reddogradumtl  •  21 Iunie 2013, 16:17
Postat de pietry pe 21 Iunie 2013, 12:07

Cu noua regula, un fundas poate pasa intentionat la un adversar aflat in ofsaid pasiv pentru a beneficia de o lovitura libera. Cum il prinde in ofsaid, ii da pasa si echipa lui a scapat din inghesuiala in propria jumatate.

Mai citeste inca o data paragraful asta: EXCEPŢIA - Fundaşul să fie în faza de construcţie a jocului Există totuşi şi o situaţie în care reuşita jucătorului aflat în ofsaid pasiv va fi validată. Şi anume, cînd arbitrul constată că apărătorul advers a greşit pasa în momentul în care se afla în faza de construcţie a jocului echipei sale. Nu se discută dacă eroarea fundaşului a fost intenţionată sau nu, ci contează numai momentul în care a fost făcută.

reddogradumtl
reddogradumtl  •  21 Iunie 2013, 16:15
Postat de ovi81ugw pe 21 Iunie 2013, 12:06

tocmai prin aceasta regula se elimina interpretarile ...gen contrå...nu stii din cine sare mingea, e de la adversar ,ba ca nu e...

Exact! si eu gasesc ca e o regula buna.

caminero
caminero  •  21 Iunie 2013, 15:22
Postat de ovi81ugw pe 21 Iunie 2013, 12:02

pai aia care joaca acasa au un avantaj in prelungiri...pt ca le joaca acasa implicit au sanse mai mari la gol....ar trebui rejucat pe teren neutru cum se facea mai demult sau prin cupa angliei se rejoaca...dar calendarul e prea incarcat in momentul de fata...nu prea sunt solutii

Cineva propunea ca penaltyurile să se execute înaintea prelungirilor ... le cîștigă cine le-o cîștiga ... și apoi se joacă prelungirile, dacă acestea se termină cu un învingător și un învins, e OK, penaltyurile nu mai contează; dacă se termină la egalitate, învingătoarea este cea de la penaltyuri (alea deja executate).

Vezi toate comentariile (53)
Comentează