INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REGULĂ

FIFA, la doar un pas să implementeze reguli și mai stricte în fotbal » Lipsește doar aprobarea oficială

FIFA își propune să-i protejeze mai mult pe jucători / Sursă foto: Guliver/Getty Images
FIFA își propune să-i protejeze mai mult pe jucători / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 14 martie 2023 12:09 / Actualizat marti, 14 martie 2023 13:19

FIFA se pregătește să implementeze măsuri din ce în ce mai stricte pentru protejarea sănătății jucătorilor. Astfel, pe masa forului de la Zurich urmează să apară un set nou de reguli care să contribuie la bunăstarea fotbaliștilor, din ce în ce mai asaltați de ritmul infernal în care se joacă în prezent.

Cotidianul Marca scrie că FIFA e din ce în ce mai îngrijorată în privința sănătății jucătorilor și intenționează să creeze un grup de lucru care să pună bazele unui calendar internațional de meciuri mult mai bine organizat. 

Consiliul forului condus de Gianni Infantino va discuta pe marginea subiectului în cadrul ședinței de marți de la Kigali (Rwanda), acolo unde are loc congresul FIFA.

FIFA e pe cale să implementeze reguli și mai stricte în fotbal

Potrivit surselor jurnaliștilor spanioli, ar urma să fie propuse câteva măsuri clare: existența a minimum 72 de ore între două partide oficiale, o zi de odihnă obligatorie în fiecare săptămână, fotbaliștii fiind obligați să respecte aceste directive. 

Inițiativa ar fi primit sprijinul tuturor federațiilor. Lipsește doar aprobarea oficială.

Noul grup operativ al FIFA ar urma să efectueze o examinare multidisciplinară a modului în care astfel de măsuri pot fi aplicate de membrii afiliați. În grupul de lucru vor fi incluși reprezentanți ai FIFPro, experți medicali și delegați ai fiecărei federații în parte.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Încă o lovitură pentru Barcelona: judecătorul a întors decizia inițială, iar starul catalanilor e primul care are de suferit

Cu 7 meciuri jucate în acest sezon, Eden Hazard anunță ce planuri are: „Asta simt”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Cristyan71
Cristyan71  •  14 Martie 2023, 14:55

Tocmai ce ați diluat si mai mult Cupa Mondiala,mai multe echipe,mai multe meciuri,10 zile în plus de turneu dar va ganditi la bunăstarea jucatorilor......ipocriți ăștia de la FIFA.......

digitalmasacrer
digitalmasacrer  •  14 Martie 2023, 14:48

Dar in legatura cu spalarea de bani si salariile aberante nu se sesizeaza, ca instant se duc la fund. Altii lucreaza zeci de ani in mina, de exemplu si nu se plang de "oboseala", si intr-o viata castiga a mia parte din cat castiga vajnicii gladiatori ai fotbalului intr-un an. Fotbalistii in ziua de azi mai mult se priocep sa stea pe jos si sa protesteze. Mai ales unii "defavorizati" :)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează