INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COPA AMERICA

Fotbal poluat » Alarmă în Chile, înainte de ”sferturile” din Copa America ! Guvernul a decretat ”stare de urgență ambientală”

Ronaldo (al doilea din dreapta), alături de cîțiva membri ai federației braziliene, s-a pozat cu o mască de protecție contra smogului
Ronaldo (al doilea din dreapta), alături de cîțiva membri ai federației braziliene, s-a pozat cu o mască de protecție contra smogului

Articol de - Publicat miercuri, 24 iunie 2015 00:00

Atmosfera din capitala Santiago, unde joi se joacă Chile - Uruguay (02:30, Digi 1), a atins cei mai proști indici din 1999. Norul toxic de fum acumulat a interzis orele de sport în școli și orice activitate fizică.

Atmosfera tinde să devină irespirabilă la Copa America. Nu din cauza temperaturilor, a incidentelor sau a jocului dur, ci de vină e poluarea. Chiar înaintea "sferturilor" competiției din Chile, Guvernul a decretat "stare de urgență ambientală", a închis 3.000 de fabrici, blocînd circulația a 40% din autovehicule în capitala Santiago!

Oraș printre cele mai afectate de smog din lume, unde se va juca miercuri noapte prima partidă eliminatorie, Chile - Uruguay.

Norul de fum toxic, blocat de Anzii Cordilieri, a făcut ca indicii de poluare atmosferică să depășească, în week-end-ul trecut, de 2,5 ori limita maximă admisă, cea mai gravă situație din Chile în ultimii 16 ani.

Totuși, alerta nu i-a speriat pe fotbaliști, deși majoritatea echipelor rămase în turneu au cantonamentul la Santiago. "N-am sesizat, nici la meciuri, nici la antrenamente. Poate că e mai bine așa, avem o grijă în minus", a declarat brazilianul Dani Alves.

N-au banii de premiere!

CONMEBOL riscă să nu poată plăti premiile de la Copa America. Banii trebuie virați de sponsori, însă aceștia au conturile blocate după ancheta declanșată de FBI în scandalul de corupție la FIFA.

Cîștigătoarea ar lua 4 milioane de dolari, locul 2 - 3 milioane, locul 3 - 2 milioane și locul 4 - un milion. În total, 10 milioane $. Cheltuielile cu cazarea celor 12 echipe naționale participante au fost suportate pînă la urmă de federația chiliană.

"Am fost obligați să adoptăm măsuri extreme. Este o situație extraordinară, iar calitatea aerului dăunează mai ales sănătății copiilor și bătrînilor"
Claudio Orrego, primar Santiago

8 meciurisînt programate la Copa America pe stadioanele "Monumental" și "Nacional" din Santiago, trei în fazele eliminatorii, inclusiv finala de pe 4 iulie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează