INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DANEMARCA

FOTO A acceptat Danemarca pentru a fi alături de iubită! Transfer neașteptat pentru Van der Vaart: a semnat cu Midtjylland

Van der Vaart, prezentând tricoul său de la Midtjylland // FOTO Reuters +6   FOTO
Van der Vaart, prezentând tricoul său de la Midtjylland // FOTO Reuters

Articol de - Publicat vineri, 12 august 2016 00:00

Olandezul Rafael van der Vaart, 33 de ani, a semnat cu FC Midtjylland pe două sezoane. Prietena sa, handbalista batavă Estavana Polman, 24 de ani, joacă la Esbjerg.

În urmă cu zece ani, Van der Vaart era considerat unul dintre cei mai valoroși jucători promovați vreodată de Academia lui Ajax. Coleg cu Chivu, Lobonț și Mitea la Amsterdam, bijutierul olandez a ajuns ulterior la Real, pentru 15 de milioane de euro, și a a atins vârful carierei în 2010, la finala Mondialului.

Dar mulți afirmă că Rafa nu a reușit niciodată să confirme cu adevărat imensul lui talent. Și, în afara Olandei, nu a cucerit decât un singur trofeu important, Supercupa Spaniei, în 2008, la Madrid.

"Vreau să ajut o echipă tânără"

La 33 de ani, după o deziluzie de sezon, în care nu a apărut nici măcar o dată 90 de minute în Primera la Betis Sevilla, VdV a făcut o altă alegere surprinzătoare.

A semnat pe două stagiuni cu FC Midtjylland, locul 3 sezonul trecut în Danemarca! "Vreau să ajut această echipă tânără. Am acceptat oferta după ce am vizitat baza clubului și am discutat cu antrenorul Jess Thorup", a declarat batavul la conferința de presă.

De fapt, motivul transferului său printre "lupii" din Herning este altul. Nu fotbalul, ci iubita. Noua sa prietenă, handbalista Estavana Polman, centru, 24 de ani, 1,74 m, 65 kg, evoluează tot în Danemarca, la Esbjerg. Ea l-a convins să o urmeze.

A descoperit-o la televizor. La fel ca pe fosta soție

A cunoscut-o în acest an. Cum? "M-a văzut la televizor jucând, așa m-a descoperit", a povestit amuzată Polman în revista Gala. "A vorbit cu un prieten comun și l-a rugat să-mi spună că i-ar plăcea să mă întâlnească. Mi-a scris pe o pagină de socializare și am ieșit împreună". La fel a cunoscut-o și pe Sylvie Meis, fosta lui soție. Ea era prezentatoare la MTV, și unul dintre colegii ei l-a ajutat. Au fost șapte ani căsătoriți.

În august 2016, cariera lui Rafael van der Vaart este aproape de sfârșit. În timp ce Estavana Polman e în plină ascensiune. Joacă la Olimpiadă cu "naționala" portocalie. La un an după ce a cucerit medalia de argint la Mondial, fiind golgeterul Olandei, cu 51 de reușite.

Transferurile lui Van der Vaart

An Fost club Club următor Sumă
2005 Ajax Amsterdam Hamburg 5,1*
2008 Hamburg Real Madrid 15
2010 Real Madrid Tottenham 10,5
2012 Tottenham Hamburg 13
2015 Hamburg Betis Sevilla 0
2016 Betis Sevilla Midtjylland 2

* Sumele sunt exprimate în milioane de euro

109selecții a strâns Van der Vaart la "naționala" Olandei, marcând 25 de goluri în perioada 2001 - 2013

178de minute (7 meciuri) a jucat mijlocașul olandez la Betis Sevilla în sezonul trecut din La Liga (0 goluri, 0 assisturi)

226de goluri a marcat Estavana Polman în 74 de meciuri jucate pentru selecționata Țării Lalelelor

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
gazistu
gazistu  •  12 August 2016, 15:41

sa faci compromis in cariera pt femeie nu merita. o putea vizita saptamanal cu charter catre danemarca nu e asta o problema. sa fi venit ea de la handbalul din dk la cel spaniol, nu invers. ca sigur el cu fotbalul castiga mai mult ca ea cu handbalul...

cipinho79
cipinho79  •  12 August 2016, 11:16

acum fie vorba intre noi Sylvie meis e o tipa mult mai misto decat actuala iubita a lui van der Vart ;)

dash.berlin
dash.berlin  •  12 August 2016, 10:50

...ciorba reincalzita de 10 ori ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close